Search
Close this search box.

De kantine HURRY UP

Bio

Vereniging: Hurry Up
Activiteiten: Volleybal
Kantine: Ontmoetingscentrum De Mijlpaal Tunnelpad 3 in Hernen: kleinschalig, gezellig en vol verschillende activiteiten
Info: www.hurryuphernen.nl

Hurry Up is een gezellige, kleine volleybalclub met 3 seniorenteams en een grote wens om net als voorheen ook nu weer jeugdteams te kunnen samenstellen. Dat is nog niet zo’n eenvoudige opgave. De tijden zijn veranderd. Wat niet veranderd is, is de ongedwongen sfeer waarin er getraind en gespeeld wordt. Sinds de oprichting in 1957 staat gezelligheid voorop. Met als thuisbasis Ontmoetingscentrum “De Mijlpaal” in Hernen is dat snel bereikt.

In ontmoetingscentrum “De Mijlpaal” zijn alle bewoners van Hernen en Leur van harte welkom. Er is voor iedereen dan ook wel iets te vinden. Met een bar en keuken is het een plek waar al menig feest gevierd is. Er zijn vergader- en hobbyruimtes en gymzaal. In de gymzaal traint o.a. volleybalvereniging Hurry Up en spelen ze er hun wedstrijden.

Even je hoofd leeg

3 Teams: een heren, een dames en een gemengd team trainen elke week op een vaste dag. De een wat fanatieker dan de ander. Zo kiest het gemengd team ervoor om alleen te trainen en onderling een wedstrijdje te organiseren, terwijl de overige teams zich vol overgave in de competitie storten. “Als ik volleybal, dan vergeet ik alles om mij heen,” vertelt Ria Brouns, bestuurslid bij Hurry Up. “Ik vind het ook lekker om hard te lopen, maar merk dat ik tijdens het lopen de dag vrij bewust aan het doornemen ben. Dat is ontspannend, maar met volleybal ben ik gedachteloos en met niks anders bezig dan met de bal. Heerlijk. En na de training blijven de meesten meestal nog even hangen voor een drankje in de kantine. Dat samenspel met gezellige mensen is gewoon heel fijn.”

De tijden zijn veranderd

“De vereniging bestaat nu 66 jaar. We zijn dus al heel wat jaren actief. Er is in die tijd veel veranderd. Voorheen waren we een stuk groter en hadden we ook veel jeugdteams. Die zijn jammer genoeg langzamerhand allemaal verdwenen. Waarom dat is? Dat heeft verschillende redenen. Wat je in het Land van Maas en Waal veel hoort is dat tijdens corona veel mensen zijn gestopt met teamsporten, waardoor het aantal teams in deze regio een stuk minder is geworden en er ook minder competities zijn. “Toch hebben wij juist in die tijd de boel nog aardig bij elkaar weten te houden. Maar de doorstroom van de jeugd naar de volwassen teams is er niet geweest. Dat heeft ook te maken met het feit dat een aantal jongeren het dorp uitgaan op het moment dat ze gaan studeren. We hebben nog wel één jaar een team gehad met studenten van 17/18 jaar die lekker fanatiek waren, maar helaas bleek het lastig om het sporten vol te houden en is om allerlei redenen het team gestopt. En als het weg is, is het moeilijk om nieuwe teams weer op te starten. De tijdgeest speelt daar ook een rol in.”

“Sportieve gezelligheid, daar gaat het bij ons om.”

Jeugdvolleybal

“Mensen zetten zich tegenwoordig veel minder in voor de club. Ouders zetten het liefst hun kinderen af en gaan dan door met hun eigen ding. Dat heeft consequenties voor de vereniging. We zouden graag weer met jeugdteams beginnen, daar hebben we wel mensen bij nodig die meehelpen om de kar te trekken. Bedenk dat om met een team van 6 te kunnen spelen, je minimaal 8 kinderen nodig hebt. Die zijn niet zo 1-2-3 te vinden. Op die leeftijd kiezen ouders ervoor om hun kinderen op zwemles te doen, omdat dat ook belangrijk is. Of ze nemen ze mee naar de sport die ze zelf beoefenen. Het is allemaal goed te begrijpen, maar wel heel erg jammer. Volleybal is gewoon een heel leuke sport. We zouden het dan ook nog graag 66 jaar langer met zoveel mogelijk mensen willen delen en de lol ervan overbrengen op de jeugd.”

Volleybal iets voor jou? Kom dan gewoon eens langs tijdens de training van één van de teams en proef de sfeer van deze gezellige vereniging: op de maandag spelen de dames,op dinsdag de heren en op donderdagavond is het gemengde team actief bij De Mijlpaal in Hernen.

Tekst: Chantal Fransen, Foto: Hurry Up

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.