Search
Close this search box.

Samen Duurzaam wonen

Dat het heerlijk wonen is in het Land van Maas & Waal kunnen de Maas & Walers je alles over vertellen. Er is volop ruimte en oog voor nieuwe ontwikkelingen zoals Ecowieck.

In gemeente Beuningen wordt deze nieuwe wijk gebouwd. Ten westen van Beuningen, in de wijk Keizershoeve in Ewijk komt een gloednieuwe wijk. Een ecowijk. Er is hier ruimte voor 73 woningen.

Wat is een ecowijk?

Dat is een woonwijk met huizen die weinig energie verbruiken of zelfs energie opwekken. Ze zijn ook gebouwd met natuurlijke materialen. Daarnaast wordt de openbare ruimte ‘groen’ gevuld. Denk bijvoorbeeld aan veel groen en gezamenlijke tuinen. Een kenmerk van een ecowijk is ook de aandacht voor de groep van mensen die er woont. Denk daarbij aan ontmoetingsplekken, een gezamenlijke moestuin of een clubhuis. 30% van de ecowijk bestaat uit betaalbare koop/huur.

Voor wie is de ecowijk bedoeld?

Voor mensen die energiezuinig en/of ecologisch willen wonen, van de natuur houden en graag betrokken zijn bij elkaar. De ecowijk wordt ontwikkeld in collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO). Dit houdt in dat een groep kopers een gedeelte van de wijk ontwerpt en bouwt.

Tiny Houses – Ga zelf eens kijken!

Er wordt volop gebouwd en je kunt nu al Tiny Houses ook spotten. Het oogt erg vrolijk en zelfs best luxe. Ben jij benieuwd? Pak de fiets of ga op weg naar en krijg een indruk van wonen in een ecowijk.

foto’s Eigenwijs Bouw Maasbommel

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.