Search
Close this search box.

Beleef Voel Geniet

1. Lazy Holiday Lazy Sunday

Het is heerlijk relaxen in het Land van Maas en Waal. Ontdek pleintjes, groene weiden, eigentijdse musea en gastvrije Maas & Walers.

Paars is betoverend!

De Hatertse Vennen zijn op zondagochtend druk. Je ontmoet er wandelaars, fietsers, sporters en slowrunners. Ontdek de vennen het gehele jaar door, maar als je geluk hebt staat deze vanaf begin augustus al in bloei en voel je jezelf een fee in Nederland.

Combineer je wandel, paardrijd – en/of fietstocht voor een optimaal vakantiegevoel met een bezoek aan gezellige terrassen zoals St. Walrick of De Eikhorst of een bezoek aan landwinkel Diervoort.

kies jij voor natuur, watersport en FUN!

Ontdek recreatiepark de Gouden Ham in het Land van Maas en Waal. Hier vind je tal van recreatieve voorzieningen. Mooie campings, jachthavens, restaurants, hotel, bootverhuur, rondvaartbedrijven, hengelsport, evenementenbedrijven en prachtige natuur maken een bezoek onvergetelijk. De Gouden Ham is groots, indrukwekkend en veelzijdig en ligt tussen de dorpskernen van Appeltern en Maasbommel. Het recreatiegebied bestaat grotendeels uit water met een open verbinding naar de Maas. Er zijn drie schiereilanden en een natuurgebied aan de rand. Het zandstrand van De Gouden Ham is maar liefst 700 meter lang. Meer informatie vind je op de website van Uit®waarde en daar kun je ook het filmpje van Jochem van Gelder bekijken en vind je aanbiedingen.

Tip

Schitterende natuur & gezellige terrassen bij Bistro Beachbar 22, Moeke Mooren en Riverside Outdoor & Events

2. Lazy Holiday Lazy Sunday

Wandelen Kunst en Culinair Genieten

Zin in? Kies dan ervoor om het Klompenpad Beuningen Winssen te lopen.

Je struint door de schitterende uiterwaarden. Stop voor een break bij Slot Doddendael in Ewijk of waan in je Franse Sferen bij de Arend in Winssen.

Tip

Ben je aan het struinen in het weekend van 9 en 10 september, bezoek dan De Tempelhof in Winssen van kunstenaarsduo Huub en Adelheid Kortekaas. Ontdek welke bloem jij bent en geniet van dit inspirerende en indrukwekkende levensproject.

Op naar de boerderij met Kaatje

Het gaat hier over “het Hof van Kaatje” in Wijchen. Dit is een recreatieboerderij voor kinderen van 0 tot 7. Zij kunnen hier ravotten, spelen en krijgen inzicht in het boerenleven. Ze leren over het leven op de boerderij; zaaien, groeien, oogsten, het hoort er allemaal bij. Het groeien van de worteltjes, aardbeien, sla en juin, kan iedereen zien in Kaatje haar moestuin. De kippen, ganzen, geiten en konijnen kunnen jong en oud bekijken, en dat je de paarden, schapen en het kalfje durft te aaien, zal snel blijken.

Dan zijn er de grote zandbakken met en zonder waterkraan. De echte gravers en bouwers kunnen hier hun gang maar gaan. De tractors en fietsjes staan klaar op het verkeersplein, en er zijn ook vrolijke springkussens, Terwijl de kinderen zich vermaken, kunnen de grote mensen een kopje koffie of thee op het terras nemen. Maar zij kunnen zich ook uitleven met een spelletje boerengolf of jeu de boules.

Ook kun je hier familiefeestjes, kinderverjaardagen en bedrijfsuitjes organiseren.

Komen er mensen van ver, dan kan er bij de Bed & Breakfast worden gelogeerd.

3. Lazy Holiday Lazy Sunday

Op de fiets naar de Kermis

Noteer 12 en 13 augustus, want in het mooi gelegen plaatsje Winssen vieren ze nog volop kermis en dat mag jij niet missen. Een schitterende kermistent staat voor restaurant De Arend en biedt bij zon en minder weer topvertier.

Zondag 13 augustus is het alweer de vijfde Winssense Kermiskoers en daar moet je zeker een keertje bij geweest zijn: heerlijk sfeertje, sportiviteit gecombineerd met een echte competitie. Ze starten in Winssen op aangename tijden. Vanaf 14.00 de recreatiekoers en vanaf 15.30 uur de prestatiekoers.

Een echt spektakel, maar bovenal veel Maas en Waalse gastvrijheid en gezelligheid.

Nog meer leuke tips & meer informatie

www.wijchenis.nl
www.hartvanbeuningen.nl
www.welkomindruten.nl
www.verrassendleeuwen.nl
www.hofvankaatje.nl
www.winssensekermiskoers.nl
www.visitnijmegen.com/locaties/81126006/overasseltse-en-hatertse-vennen
www.landvanmaasenwaal.nl
www.maasenwaalonline.nl
www.uitinderegio.nl
www.uiterwaarde.nl

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.