Search
Close this search box.

KRIS KRAS op de schaats door het Land van Maas & Waal

Beuningen On Ice

Beuningen On Ice

Van 17 december t/m 18 januari

Beuningen On Ice viert de 10de editie en biedt schaatsplezier en gezelligheid voor jong en oud op de grootste ijsbaan in de regio van maar liefst 1000m2 ijsbaan en 300 m2 kinderijsbaan.

Drie weken lang is er op de Ooigraaf in Beuningen elke dag wat te beleven. Een bruisend programma biedt veel entertainment, activiteiten en natuurlijk de curlingcompetitie. De finale hiervan vindt plaats op 5 januari.

Op zaterdag 17 december barst het ijsfeest los met livemuziek van Slamm.

Samen de Winter Vieren: Voel je welkom en de toegang is gratis.

De schoolschaatsweek start op maandag 19 december en op dinsdagmiddag 20 december is er weer een gezellige seniorenmiddag.

Het is hier elke dag volop genieten. Ontmoet elkaar in het gezellige en ruime ijs café.

Deze editie wordt weer mogelijk gemaakt door ruim 300 vrijwilligers, waaronder ijsmeesters, kassa, catering – en barmedewerkers. Ook kun je schaatsen hier huren, Dus lekker samen de ijsbaan op of vier je kinderfeestje op een heuse ijsbaan!

Volg Beuningen On Ice op Facebook en bezoek www.beuningenonice.nl

Wijchen Schaatst

Wijchen Schaatst

Winterwonderland van zaterdag 16 december tot en met zondag 8 januari

In het gezellige centrum van Wijchen vind je op de markt de ijsbaan, waar je voor, tijdens en na het shoppen geniet van een winters tafereel. Trek aan die schaatsen of geniet in het schaats café . Wijchen biedt de kinderen weer een uitgebreid schoolschaatsprogramma en hou jij van curling, dan ben je hier ook aan het goede adres. Er zijn tevens een aantal avonden gepland met entertainment. Dus pak die agenda en blok jouw middagje of avondje uit.

Op 17 en 18 december is het helemaal genieten als er in het centrum het Sprookjesfestijn plaatsvindt. Gratis entree voor iedereen. Je waant je in een winters sprookje, dus weer volop genieten voor jong en oud.

Meer informatie www.wijchenschaatst.nl

Wijchen Schaatst

Schaatplezier van 10 december tot en met 7 januari!

Voor de eerste keer vindt in Druten er een ijsfestijn plaats, die direct opent in het weekend van Dickens Druten. Op 10 december is de openingsavond en op 11 december ervaar je de wereld van Charles Dickens in heel Druten en zeker in Winter Village Druten.

De overdekte ijsbaan van 16 bij 24 meter is van ‘echt ijs’. Voor de kleinsten die voor het eerst op de ijzers treden en voor de ervaren schaatsers. Op de schaatsbaan worden verschillende activiteiten georganiseerd en in de aprés ski tent is het gezellig ontmoeten en plezier hebben ,want er is een uitgebreid entertainment programma.

Schaatsen en Plezier staan centraal.

Er wordt samengewerkt met vele verenigingen uit de gemeente Druten en ook is er op 15 december een modeshow door de detaillisten uit Druten.

Ook is er een heuse fluitketelschuiven competitie. Kom langs en geniet mee.

Op 27 december is de finale.

De organisatie staat voor samenwerking, schaatsplezier, ontmoeten en heeft een duurzame aanpak met een recycle en cashcard beleid.

Bezoek voor informatie over openingstijden, entertainment programma, schoolschaatsen, kinderfeestjes, vrijschaatsen en tickets www.wintervillagedruten.nl/programma.

Skaten, dat is toch ook schaatsen?

Skateroute ‘Maaskanten in Gelderland’

Wie elke dag actief bezig wil zijn, zijn schaatsen nu wel of niet onderbindt, maar zeker van skaten houdt, kan in en rond Wijchen een mooie route van 32,3 kilometer afleggen. De route wordt aanbevolen op de site schaatsen.nl, veilig genoemd en beoordeeld met 5 sterren.

  • Je kunt de route beginnen bij het Europaplein aan de Meester van Coothlaan.
  • Vanaf de bushalte skeeler je het centrum van Wijchen uit via de Balgoijseweg.
  • Voor de Vormerse Plas ga je linksaf de Ravensteinseweg op en skeeler je richting de rivier de Maas.
  • Je skeelert hier een heel stuk langs tot aan Batenburg.
  • Hier ga je met de voetveer de Maas over en rij je helemaal terug langs de andere kant van de rivier.
  • Vervolgens skeeler je via de Oude Maasdijk richting de Graafseweg en steek je de Maas weer over.
  • Via het fietspad kom je door Lunen en ga je weer richting Wijchen. Het percentage asfalt van de route is 100 procent.

Veel skateplezier

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.