Search
Close this search box.

More LVMW voorjaar 2022

Ontdek-en beleef Museum Kasteel Wijchen

Museum Kasteel Wijchen is na de renovatie omgetoverd tot een stijlvol en eigentijds ‘ontdek-’ en ‘beleefmuseum’. Het museum is verweven in het gebouw. De vaste archeologische presentatie is helemaal vernieuwd en eigentijds vormgegeven. Eyecatcher is een historische Bronstijdboerderij die over de hele lengte van de vide in de ruimte ‘hangt’. De tentoonstelling `Ons Kasteel´ is te zien in de Ridderzaal op de eerste verdieping tot en met 8 mei. Vanaf 20 maart is er een grote wisseltentoonstelling over het oeuvre van Harrie Gerritz in de vernieuwde expositiezalen.

Info www.kasteelwijchen.nl


Museum Tweestromenland – Beneden Leeuwen

Het hele jaar te zien de tentoonstelling over Ru Paré. Zij was een Nederlands verzetsstrijder en kunstschilder. Tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft ze tweeënvijftig joodse kinderen gered. Haar verzetsnaam voor hen was Tante Zus. Als kunstenaar werkte zij onder de naam Ru Paré.
In april ook nog te zien “Joden in het Land van Maas en Waal”en in mei opening permanente tentoonstelling “Water”.

Info: www.museumtweestromenland.nl


Polsstokverspringen – Pinkstervaria Altforst

Op 1e Pinksterdag verandert het pittoreske dorpje Altforst in een bruisend evenement. Voor de kinderen is er het Kikkerparadijs, met gratis attracties voor de kids. Op het terrein van FroggyPop spelen diverse live-bands allerlei muziek. De oudere jeugd kan zich uitleven bij de Outdoorgames. Op het Fierljep-terrein wordt al sinds het bestaan het Fierljeppen (Polsstokverspringen) beoefend door Friese, Hollandse en lokale helden. Tussen de terreinen verrijzen gezellig kramen met daarin allerlei koopwaar! Tot ziens op 3,4 en 5 juni tijdens PinksterVaria Altforst 2022.

www.pinkstervaria.nl


Met dit locatietheater wandel je mee! Theater Over & Weer tussen Slijk-Ewijk en Beuningen

In juni 2022 gaat er weer een theaterfeestje gebouwd worden in de uiterwaarden van Beuningen en Slijk-Ewijk. Theater Over & Weer zet dan op de planken: Het Steenovenvolk. Het wordt een voorstelling met gevarieerde scènes aan beide zijden van de Waal. Het is locatietheater met spel, dans en live muziek. Het publiek maakt het allemaal mee op een wandelroute langs de rivier, de boottocht met het voetveer en de ondergaande zon op de langste avonden van het jaar. Theater Over & Weer wordt gemaakt door spelers, muzikanten, koorleden en andere vrijwilligers uit 18 dorpen aan weerszijden van de Waal. Première donderdag 23 juni 2022.
De kaartverkoop start eind april.

www.theateroverenweer.nl

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.