Search
Close this search box.

I♥ LVMW

Oog hebben voor je eigen omgeving

“Als je een 73 jaar geleden geboren Weurtenaar vraagt wat te vertellen over het land van Maas en Waal, moet daar wel iets uitkomen. Tel daarbij op dat ook mijn moeder uit Weurt komt en mijn vader Jo Loeffen uit Deest, dan is de ruimte die mij ter beschikking staat veel te klein.

Ger Loeffen
Ger Loeffen

Land van Maas en Waal

Liever noem ik het: Land tussen Maas en Waal. En dat stukje Nederland is werkelijk uniek te noemen. Als inwoner zie je dat misschien niet meteen. De rijke gronden die door de rivieren zijn aangevoerd maken het land vruchtbaar. Dat uit zich onder andere in de honderden hectaren fruitteelt.

Mijn geboortedorp: Weurt

Op 30 augustus 1950 werd ik geboren aan – wat nu heet – de Bonenkampstraat aan de dijk in Weurt. Met mijn vader, en later mijn mijn eigen kinderen toen ze nog in een kinderstoeltje pasten gingen we bootjes kijken in het Maas Waalkanaal en de Waal. De romantiek is een beetje verdwenen maar de bedrijvigheid die de scheepvaart in zich heeft blijft prachtig.

Het Hart van Beuningen

Het centrum van Beuningen biedt een veelheid aan winkels en supermarkten. Voor mijn kleding slaag ik altijd in Beuningen. Wat door veel mensen wordt gemist in het centrum is horeca. En dat kan ik onderschrijven. Kennelijk zien ondernemers niet het belang van goede horeca. Vanuit de politiek probeer ik daar wat aan te doen.

‘De zuidelijke dijkhellingen behoren qua begroeiing tot de mooiste van heel Europa ‘

De Waalbandijk

De zuidelijke dijkhellingen behoren qua begroeiing tot de mooiste van heel Europa. Dat is te danken aan het maaibeheer dat ruim 50 jaar geleden is ingezet door Frans Gruwèl van het Vrijwillig Landschapsbeheer Beuningen. Dat werk moet worden voortgezet zodat het behouden blijft. Ik wandel er vaak; het liefst doe ik dat bij het krieken van de dag. Mijn ‘Sunrisewalk’.

Bio

Sinds begin jaren 80 werkt Ger Loeffen als all-round fotograaf met als specialisaties: publiciteitsfotografie, schrijver, fotojournalist en documentair fotograaf.

Hij is al enige jaren de pensioen gerechtigde leeftijd gepasseerd maar blijft actief. “Leeftijd is maar een getal. Als het je fysiek gegeven is en je hebt plezier in je werk dan moet dat kunnen.” Dagblad De Gelderlander noemde hem een ‘sociale bemoeial’. Een geuzennaam waarin hij zich wel herkent. Want Ger Loeffen is op vele maatschappelijke terreinen actief in en buiten de gemeente Beuningen. Sinds 2022 is hij lid van de gemeenteraad voor de VVD. In 2022 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.