Search
Close this search box.

Buitengewoon LVMW voorjaar

1. Festival Fever in Maas & Waal

Vrijpop Beuningen op 5 mei, Bloei Festival – De Arend te Winssen op 8 mei, Emporium wijchen 28 mei, Veerdam Festival Druten 26 tot en met 29 mei, Down the Rabbit Hole 1 tot en met 3 juli, Zeeltje Rock te Deest 19 tot en met 21 augustus, bieden bezoekers, inwoners, jong en oud top events met mooie line ups. Laat je verrassen door mooie locaties, gastvrijheid en top entertainment.

Verblijf je in Maas & Waal, dan is dit de perfecte uitvalsbasis voor ook een bezoek aan events in de directe omgeving zoals Heroes of Rock and Blues in Tiel op 30 april of de bekende Tribute events in augustus te Groesbeek en natuurlijk biedt Nijmegen met de Drift Festivals en het landelijk bekende poppodium Doornroosje jou volop keuze voor een heerlijk uitje met dansschoenen aan.

2. Ter Land ter zee en in de lucht

Water, water en nog eens water. Heb je een boot of geniet je liever van de kant, reserveer dan in jouw agenda de volgende data, want Watersport Centrum Maasbommel, gelegen aan de Gouden Ham, heeft op 16 april de gezellige seizoen opening met muziek, op 24 juni Het Foodtruckfestival en neemt op 16 en 17 juli uiteraard deel aan het Hanzeweekend Maasbommel. Volg de website want ook het bekende Fuik feest zit in de planning voor zomer 2022.

Relaxen op het water, huur een sloep bij Riverside Outdoor Events of boek een heerlijke vaart met party schip de Sluizer bij Moeke Mooren.

Tip 1: Vliegen wordt moeilijk, maar bezoek de website en/of volg de facebookpagina van NKBanaanvaren.nl . Dit festijn wil je de eerste zaterdag van september niet missen . Doen, zeggen wij!

Tip 2: Leren waterskiën kunt je bij waterskischool de Uitvliet te Appeltern of op de Waterskibaan in recreatiegebied De Berendonck. Ook kun je heel tof wakeboarden leren.

3. Koningsdag – Kleedjesmarkt

Op Koningsdag vind je veel leuke activiteiten in de meeste dorpskernen in Het Land van Maas en Waal. Voel je welkom! Gezelligheid volop met de kleedjesmarkt in het Hart van Beuningen. Ook dit jaar wordt Koningsdag daar weer groots gevierd .Op deze nationale feestdag worden er volop activiteiten georganiseerd door een groep enthousiaste vrijwilligers die ieder jaar weer met tomeloze inzet klaar staan om het iedereen naar het zin te maken.

Wat staat er dit jaar weer op het programma?
10.00 uur start van de festiviteiten door het centrum met de Kleedjesmarkt. Het centrum zal weer in het teken staan van deze traditionele markt. De kinderen kunnen hun te verkopen spulletjes weer in hun “etalage” zetten en aanbieden aan de kooplustige voorbijganger.

Inschrijven voor de kleedjesmarkt kan bij de Bruna-Wito winkel in de Julianapassage te Beuningen. Natuurlijk zijn op het Julianaplein voor de kinderen weer de nodige activiteiten en is er voor jong en oud genoeg te beleven. De terrassen bieden u volop kijkplezier.

4. Hanzeweekend Maasbommel

Het hanzestadje Maasbommel, schitterend gelegen aan de Maas en De Gouden Ham, pakt dit jaar groots uit op 16 en 17 juli. Noteer dit weekend in je agenda en vier mee het Hanzeweekend Maasbommel 2022.

In de zomerglossy volgt meer informatie, maar noteer dit weekend met een grote rood kruis in je agenda en ervaar hoe het leven was in een Hanzestad rond 1400. Voor jong en oud vertier. Al ruim 150 vrijwilligers zijn bezig met kleding, bouw en organisatie. Dit festijn wil je niet missen.
Volg de facebookpagina #hanzedagen.maasbommel of de site www.hanzestadmaasbommel.info

5. Maas & Waal viert feest

Lentefeesten – Muziek & Bourgondisch genieten

In het Hart van Beuningen vinden van 20 mei 20.00 uur tot en met zondag 22 mei 20.00 weer de Lentefeesten plaats. Geniet mee!
Vrijdag 20:00 – COVERBAND SLAMM

Zaterdag 14:00 – BOURGONDISCH BEUNINGEN

Zaterdag 20:00 – COVERBAND MMOOZZ

Zondag 10:30 – TIFFANNY

Zondag 11:00 – BRADERIE

Zondag 14:30 – SUMMERLAND

De Dag van Leeuwen/ Wiellawaai

Op 1, 2 en 3 juli wordt De Wiel in Beneden Leeuwen omgetoverd tot een
groot feestterrein.

Vrijdag 1 juli – spetterende opening met o.a. Frans Duits
Zaterdag 2 juli – knallend vervolg met o.a. Tino Martin
Zondag 3 juli – start al in de middag met o.a. Ronny Ruijsdael en
Slamm coverband

Ook is er zondag weer het Lauws Mertje. Gezelligheid volop met ruim 200 kramen.

Informatie

www.hartvanbeuningen.nl
www.wijchenis.nl
www.welkomindruten.nl
www.verrassenddichtbij.nl
www.hanzestadmaasbommel.info
www.zeeltjerock.nl
www.downtherabbithole.nl
www.dagvanleeuwen.nl
www.landvanmaasenwaal.nl
w.rivierenland.nl/de-gouden-ham
www.dijkmagazijnbeuningen.nl
www.dearendwinssen.nl/evenementen/evenementen-van-de-arend/
www.lentefeestenbeuningen.nl
FACEBOOK #VeerdamDruten

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.