Search
Close this search box.

Beleef de historie van rivierklei en stenen

De voormalige steenfabrieken in het Land van Maas en Waal nemen je mee terug in de tijd van rivierklei en stenen. Schoorstenen torenden in de vorige eeuw boven het landschap uit en vormden prominente bakens langs de rivier. Omdat rivierklei de belangrijkste grondstof is voor het maken van stenen, vormden de oevers van zowel de Maas als de Waal een ideale vestigingsplaats.

Niet alleen de oude steenfabrieken, maar ook een aantal andere locaties, herinneren aan de tijd dat de streek het centrum van de Nederlandse baksteenindustrie vormde. Zo vind je in het Drutens bosje een stukje treinrail en karretjes. Vroeger dé manier om klei naar de steenfabrieken te vervoeren, maar nu een heerlijke speelplek voor de kinderen.

Fietsen langs cultuurhistorie

Je fietst door het sfeervolle centrum van Druten en vervolgt je weg over de Waalbanddijk. De fietsroute loopt verder door de buitengebieden van Dreumel en Wamel om uit te komen op de dijk langs de Maas. Maak een stop in het recreatiegebied de Gouden Ham en neem plaats bij een van de vele horecagelegenheden.

Scan de QR code

Struinen: Dodewaard Beuningen

Onderweg herinneren een steenoven en fabrieksschoorsteen aan de tijd dat hier bakstenen werden gebakken. Vanuit de Afferdensche en Deetsche Waarden struin je verder langs wilde paarden, wielen ontstaan door dijkdoorbraken en grazend vee. De planten en dieren gaan ongestoord hun gang in de uiterwaarden, hier vind je rust en ruimte!

Scan de QR code

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.