Search
Close this search box.

Totaaloplossingen in automatisering

Softstar, automatiseringsbedrijf in Malden ontzorgt bedrijven én particulieren op computer- en telefonie gebied. Van software tot hardware, automatiseringsdiensten en cloudoplossingen, Softstar pakt het op en zorgt ervoor dat alles werkt. Eigenaar Susanne van Megen nam de zaak in 2011 over van haar vader, twee jaar later, in 2013, werd haar man Mathieu Cornelissen mede eigenaar, hij werkte toen al een aantal jaar als systeembeheerder in het bedrijf.

Bio

Naam: Susanne van Megen en Mathieu Cornelissen
Plaats: Malden
Beroep: Softstar Automatiserings BV

“Mijn vader is uit pure interesse in computers, in een tijd dat dit nog absoluut geen gemeengoed was, begonnen met het ontwikkelen van maatwerk software. Heel klein, eerst voor de buurman, een tandarts. En die eerste tevreden klant beval ons vervolgens aan bij een relatie van hem die schilder was. Ook voor hem heeft hij toen software ontwikkeld waarmee snel een kostenraming kon worden gemaakt. Van daaruit is het verder gerold. De software werd uitgebreid, zo ook de klantenkring. Binnen een paar jaar waren we de grootste softwareleverancier in de schildersbranche. En dat zijn we nog steeds.” Susanne is er helder over: “We zijn per toeval in deze niche terechtgekomen en hebben met aandacht gewerkt aan het begrijpen van deze markt en zijn met producten gekomen waar behoefte aan was.”

Met aandacht voor de klant

Die focus op willen excelleren binnen deze specifieke sector heeft gewerkt: Softstar is al jaren ICT marktleider binnen de schildersbranche. Susanne: “Dit succes heeft ons gestimuleerd om vanuit diezelfde gedachte en aandacht ons breder te ontwikkelen. Richting andere branches, maar ook met een ruimer dienstenpakket. Met maatwerk software zijn we al vrij snel gestopt. Zo werd de tandarts software tak al in 1985 verkocht. Wel zijn we doorgegaan met een uitbreiding in automatiseringsdiensten. Daarnaast hebben we de winkel waar we allerhande computerapparatuur verkopen en reparaties oppakken. Dat doen we voor bedrijven in het MKB en ook voor particulieren. Beide weten ons ook goed te vinden. We blijven groeien en hebben gelukkig dan ook weinig tot geen last gehad van de afgelopen corona periode. Sterker nog, met het thuiswerken dat nu veel meer wordt gedaan zien we een stijging in de aanleg van goede Wifi verbindingen en inrichten van het kantoor bij mensen thuis.”
“Ben je op zoek naar een ICT-er die gewoon de telefoon opneemt? Bel dan met Softstar.”

Softstar “Sinds 1983 dé computerspecialist voor particulieren én bedrijven”

“We werken door heel Nederland en lossen computerproblemen op die van heel eenvoudig tot zeer ingewikkeld gaan. Hoe mensen ons vinden? We werken uiteraard aan onze marketing en zijn actief binnen de business netwerken in de regio, maar we zien toch vooral dat mond-tot-mond aanbevelingen nog altijd het beste werkt. Zo kregen we laatst een mailtje binnen van een van onze klanten die ons in een bericht CC-de waarin hij aan een medeondernemer ons aan beveelde met de woorden: Zit je niet te wachten op een ingewikkeld en onpersoonlijk ticketsysteem als je computerproblemen hebt? Maar wil je gewoon een ICT-er die zelf de telefoon opneemt om je verder te helpen? Dan moet je bij Softstar zijn. Zo maar, uit het niets, dat is toch mooi,” glundert Susanne.

Mond-tot-mond

Die mond-tot-mond reclame blijkt ook prima te werken in de werving van nieuw personeel. “We hebben seniors werken die we met name inzetten binnen het MKB, daarnaast hebben we juniors die met de ondersteuning van de seniors in ons team werken bij onze particuliere klanten, die veelal toch een iets minder ingewikkelde automatiseringsbehoefte hebben. Er zijn een aantal jongens die al tijdens hun studie bij ons komen werken, dat bevalt blijkbaar zo goed dat ze studiegenoten introduceren bij ons. Laatst kwamen er nog een opa en oma langs om eens te kijken naar het bedrijf waar hun kleinzoon werkte. Hij vertelde er namelijk altijd zo enthousiast over. Dat zijn leuke dingen. En sterken ons in de gedachte dat we het best prima doen. Nu al bijna 40 jaar.”

Heb je vragen over automatisering, bedrijfssoftware, internetverbindingen of telefonie? Bij Softstar helpen ze je er verder mee. Bezoek Softstar aan de Zwerfkei 1 in Malden of bel direct met Susanne op 024 – 388 11 88. Meer informatie vind je op de website:
www.softstar.nl

Tekst: Chantal Fransen
Foto: Henk van der Bend

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.