Search
Close this search box.

Van Den Hatert

Van den Hatert Zonweringen & Kozijnen is een echt familiebedrijf. Eigenaar Johan van den Hatert zorgt er met zijn dochter Ariëlle, schoonzoon Gerrit Jan, neef Julius, zwager Martien en de rest van het team voor dat de zaak draaiende wordt gehouden. De onderlinge directheid en humor zijn kenmerkend voor de sfeer binnen het bedrijf.

Bio

Bedrijfsnaam: Van den Hatert Zonwering & Kozijnen
Vestiging: Ochten
Aantal medewerkers: 8
Branche: Verduurzaming

“We bekijken wie bepaalde competenties
heeft waardoor we effectiever werken
en onze werkwijze verbeteren”

Belang van personeel

Johan geeft aan dat ze goede mensen nodig hebben om te groeien en de klanten van dienst te kunnen zijn. Het is in deze tijd echter lastig om aan geschikt personeel te komen. Niet alleen dienen mensen vakkundig te zijn, het is ook van belang dat ze binnen het team passen en een bepaalde spirit hebben. Daar werken ze binnen Van den Hatert elke dag aan. Ariëlle is, behalve Johans oudste dochter, zijn rechterhand en ondersteunt hem met de dagelijkse werkzaamheden. Julius houdt zich bezig met de verkoop. Johan: ‘we bekijken wie binnen het team bepaalde competenties heeft. Daardoor kunnen we effectiever werken en de werkwijze verbeteren. Op deze manier zijn we bijvoorbeeld steeds beter geworden in het opstarten, afhandelen en afsluiten van projecten’. Van den Hatert had dit jaar te maken met een hoge werkdruk en materiaaltekorten. Deze zaken zijn uiteindelijk leerzaam gebleken en hebben tot verbeteringen geleid. En iedereen binnen het team heeft daar een belangrijke rol in gespeeld.

Teamwork

Julius vat het belang van teamwork kort samen: ‘In het hoogseizoen was het een gekkenhuis, iedereen leek wel een zonwering of kozijn nodig te hebben. Er was een perfecte samenwerking met de mensen op kantoor, de planning en de montageploegen. Met 9 man buiten waren we de hele dag bezig met het ophangen van onze producten. En dat soms tot 21.00 uur ’s avonds. Alles voor de klanttevredenheid.’ Van den Hatert ontving recent een spontane review op Google, aangevuld met foto’s van het eindresultaat. De klant sprak zijn waardering uit over het geleverde werk en de beleefde monteurs. ‘Dat is de mooiste waardering die we kunnen krijgen.’ Johan voegt toe dat Ariëlle een grote rol speelt in de dagelijkse bedrijfsvoering: ‘Ariëlle onthoudt alles, van iedereen. Zij bewaakt de processen en afspraken. Dat is geweldig, het helpt ons enorm.’

Ontwikkeling

Bij Van den Hatert krijgen de medewerkers volop de mogelijkheid om zich te ontplooien en mee te denken. Johan: ‘we hebben natuurlijk bepaalde afspraken, daarbinnen is er veel ruimte om je te ontwikkelen. En alles is bespreekbaar.’ Johan is van het doorpakken en relativeren. Natuurlijk wordt er over zaken nagedacht, maar ook weer niet te lang. Deze pragmatische aanpak typeert Van den Hatert. Wanneer Johan naar de zin van Ariëlle en Julius zijn taken niet snel genoeg oppakt, dan laten ze hem dit direct weten. Johan sluit lachend af: ‘bij Ariëlle kom ik er dan ook niet meer onderuit voordat ik mijn werk gedaan heb!’

Tekst en foto: Joep Peters

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.