Search
Close this search box.

Van bitterbal tot kreeft – ondernemersportret Bas van der Aa

BIO

Naam:Bas van der Aa
Leeftijd:48
Woonplaats:Winssen
Beroep:Eigenaar Catering de Gouden Leeuw
Naam: Sandra van der Aa
Leeftijd:52
Woonplaats:Winssen
Beroep:Mede-eigenaar Catering De Gouden Leeuw

Catering De Gouden Leeuw blinkt uit in veelzijdigheid en biedt al vele jaren alle vormen van catering aan. Bas is het gezicht van het bedrijf en heeft de contacten met gasten en leveranciers. Sandra is de drijvende kracht op de achtergrond. De Gouden Leeuw ontzorgt haar gasten maximaal, met een grote passie voor alles wat met eten en drinken te maken heeft.

Ondernemerschap

Sandra en Bas vertellen dat ze per toeval in het ondernemerschap zijn gerold. “Ik ben per ongeluk ondernemer geworden, zo’n 18 jaar geleden nam ik het plaatselijke dorpscafé (Café De Gouden Leeuw in Winssen) over. Enkele vaste gasten -we zeggen nooit klanten- vroegen me op den duur of ik ook buffetten en hapjes kon leveren. Van huis uit ben ik kok, dus zo is het gaan rollen.” Sandra: “we zijn eigenlijk beiden geen ondernemers. Wat onze kracht is: we blijven dicht bij onszelf. En we vragen ons met regelmaat af: wat zouden we zelf willen als gast?” Bas vertelt: “we vinden het belangrijk om de wensen van onze gasten aan te horen en die vervolgens perfect te verwerken in hun dag of evenement”. Sandra: “we werken niet met standaardproducten of vaste menu’s, we vinden het van belang dat mensen hun eigen diner of buffet kunnen samenstellen. Dit kost meer tijd, maar dat hebben we er graag voor over en dit wordt ook zeker gewaardeerd.”   

Klantomgang

Bas vertelt het belangrijk te vinden om altijd in te spelen op de wensen van de gast. “De wensen van onze gasten staan centraal, altijd.” Sandra: “we zijn heel laagdrempelig en de lijnen zijn kort.” Dit wordt beaamd door Bas, die zelf altijd de telefoon opneemt en persoonlijk zijn gasten te woord staat. Uiteindelijk komen de meeste gasten ook weer terug. Dat laat ons zien dat we het waarschijnlijk toch goed doen.” Sandra vult aan: “en van een feest komt een feest; na elke uitgevoerde cateringopdracht krijgen we nieuwe aanvragen binnen. We doen dan ook weinig aan reclame, dit is de beste reclame voor ons.”  

Kwaliteit

“We staan voor een hoge kwaliteit. Of het nu gaat om de snackwagen of om een mooi zes-gangendiner; we werken altijd met de beste producten”, zegt Bas. “Op deze manier bieden we altijd een hoge kwaliteit en we leveren daar waar het kan regionale producten. Denk bijvoorbeeld aan biologisch sappen uit Maas & Waal en groenten van een groenteboer die alleen producten betrekt uit de regio Nijmegen. Aaangezien ik de kok van mijn eigen cateringbedrijf ben, kan ik ook scherp toezien op de kwaliteit. We krijgen steeds meer verzoeken voor vegetarische maaltijden of allergieën waar we rekening mee moeten houden. Voor ons is kwaliteit ook dat we daar onze dienstverlening op aanpassen.”

Samenwerking

Naast de genoemde samenwerkingen met regionale leveranciers, werkt De Gouden Leeuw nauw samen met leveranciers van meubilair en tenten. Ze zetten deze producten in tijdens feesten en evenementen. Bas: “we hebben strikte afspraken met deze leveranciers gemaakt, waardoor we de vereiste kwaliteit en levertijden kunnen garanderen. Ook hebben we samenwerkingen met lokale slagers. Zij leveren mij vers vlees, vaak op maat gemaakt. We hebben daarnaast nog een aantal vaste locaties waar wij de catering verzorgen. In De Kas en Het Hoogh Huys in Winssen en Metropole in Druten zijn daar voorbeelden van. We werken altijd samen op basis van persoonlijk en informeel contact.” Sandra: “Bas weet de passie voor zijn vak perfect over te brengen naar de mensen met wie hij samenwerkt.”      

Personeel

“Onze kracht is dat we heel goed personeel hebben en dat we een goede band hebben met onze medewerkers”, zegt Sandra. Bas vult aan: “ons personeel is loyaal, er vertrekt vrijwel nooit iemand. We willen de beste werkgever voor onze medewerkers zijn. We bieden hen ook een veelzijdig takenpakket. Omdat we ons personeel goed kennen, kunnen we iedereen op de juiste plek inzetten en zo met z’n allen goed werk leveren. Dat waardeert ons personeel ook; elke dag is weer anders. In de drukke periodes werken we samen met ZZP’ers die we inhuren. Het betreft dan vooral koks en bedienend personeel.”

Corona – 2022

Uiteindelijk heeft De Gouden Leeuw relatief weinig last van gehad van de Coronaperikelen. “We zijn creatief geweest, bijvoorbeeld door binnen 2 dagen na de eerste lockdown maaltijden aan huis te bezorgen”, vertelt Bas. “Dat liep meteen storm, we bezorgden zo’n 350 per week. Het laatste half jaar hebben we ook voor kleine gezelschappen bij mensen thuis gekookt. Binnen de mogelijkheden en beperkingen hebben we onze dienstverlening dus verbreed.”  Sandra: ”laten we hopen dat we er snel vanaf zijn, want we hebben het wel als een uitdagende tijd ervaren. Van de andere kant: we mogen niet klagen en hebben ons er goed doorheen geslagen. De grootste waardering tijdens de Coronatijd kregen we nog van onze eigen medewerkers. Zij staken ons een hart onder de riem, door gezamenlijk hun waardering naar ons uit te spreken. Dit heeft ons echt enorm goed gedaan. We kijken mede daardoor met een positief gevoel uit naar 2022.”  

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.