Search
Close this search box.

De Basis: Episch centrum van muzikaal Nijmegen

Het oude Doornroosje aan de Groenewoudseweg in Nijmegen, de iconische poptempel van weleer is de bakermat van De Basis: een plek waar ambitieuze muzikanten serieuze stappen kunnen zetten in hun carrière. Het is een feest om hier binnen te komen: mooie herinneringen aan knetterende muziekavonden in een omgeving die in de basis dezelfde is gebleven. Daardoor krijg je het gevoel een stap terug in de tijd te zetten. Maar ook weer niet. De Basis zet net een paar stappen verder en knalt uit zijn voegen van muzikale ambitie. Jong en gerenommeerd talent krijgt alle ruimte. Er wordt hard gewerkt aan professionele opnamestudio’s, inspirerende repetitieruimtes, maar ook kantoorruimte, een café en er is zelfs een gastenverblijf. We spreken Angela Verkuijlen, kwartiermaker bij De Basis.

“Ik hoor wel vaker dat mensen, als ze hier komen zich terug in de tijd wanen. De architect heeft het oude gevoel goed weten te behouden. De oude indeling is daarbij zoveel mogelijk intact gehouden. Vele mooie herinneringen, maar zeker ook de wens om opkomend muzikaal talent te ondersteunen zijn voor de certificaathouders redenen om ons te steunen,” aldus Angela.

Angela Verkuijlen – Fotograaf Wilger Brevoord

Muzikale deurbel

“We willen in De Basis muzikaal talent de ruimte en ondersteuning geven die nodig is om de ambitie die er is ook concreet vorm te geven. We bieden ze een plek waar samen muziek kan worden gemaakt en waar alle faciliteiten aanwezig zijn om de allerbeste kwaliteit te kunnen leveren. Dat doen we hier in huis, maar met de connecties die er zijn, ook op podia in de stad en daarbuiten, zodat er meters gemaakt kunnen worden. Daarnaast werken we met 3 talentmakelaars die muzikanten in het begin van van hun carrière op verschillende fronten ondersteunen. Kortom, De Basis is dé plek waar muzikaal Nijmegen samenkomt om elkaar te ontmoeten, te inspireren en zich te ontwikkelen. Wat we daarvoor terugvragen van de artiest is dat ze ambitieus zijn, eigen werk maken én ook iets terug willen geven. Dat kan op allerlei manieren. Bijvoorbeeld door kennisdeling of door optredens te verzorgen voor onze certificaathouders.”

Certificaathouders

“We hebben veel aan onze certificaathouders te danken. Financieel, maar ook met praktische hulp en advies. Samen bouwen we aan een bruisende en succesvolle plek die uniek is in Nederland. We hebben al veel bereikt, maar missen nog net het laatste stukje financiering. We hopen dan ook van harte dat er mensen zijn die als certificaathouder of investeerder willen meebouwen aan dit bijzondere initiatief.”

Door het kopen van één (of meerdere) certificaten word je mede eigenaar van De Basis. Elk certificaat kost €250,-. Daarmee draag je bij aan de realisatie van dit unieke project waar je trots op mag zijn.

Investeren? Meer informatie?
Neem een kijkje op www.debasisnijmegen.nl

Fotografie Angela: Wilger Brevoord
Fotografie De Basis: Gerard Verschooten

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.