Search
Close this search box.

Plameco – De Europese franchiseketen blijft groeien

Sinds de oprichting in 1982 heeft Plameco niet stil gestaan. Van timmerbedrijf in Geldermalsen naar een franchiseketen met meer dan 180 vakbedrijven in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland en Oostenrijk. Het bedrijf blijft zich ontwikkelen en breidt zich steeds verder uit. Daar waar je met de huidige mondiale gebeurtenissen een economische terugslag verwacht, blijft de vraag naar de Plameco spanplafonds toenemen. De interesse van potentieel nieuwe franchisenemers groeit daar navenant in mee.

“We werken met vakbedrijven die ieder een eigen regio onder zich krijgen. Dat wil echter niet zeggen dat iedereen op zichzelf is aangewezen. Vanuit ons hoofdkantoor in Zaltbommel begeleiden we elke franchiser op alle gebied waarin zij ondersteuning kunnen gebruiken. We hebben hier een montage werkplek waar de monteurs leren hoe ze plafonds moeten spannen en ook andere franchise ondernemers uit onze keten laten de instromers zien hoe het werkt, iedereen kan altijd overal meelopen in de montage.” Aan het woord is Kees van Binsbergen, productieleider in de vestiging in Zaltbommel.

Plameco familie

“We vinden het belangrijk dat iedereen zich bij ons thuis voelt. Dat geldt voor de jongens die hier in de productie werken, maar dat geldt ook voor de franchisenemers in Nederland én daarbuiten. We zijn met meer dan 180 franchisenemers, een groot aantal werken in Duitsland en België, daarnaast zijn er Plameco vakbedrijven in Oostenrijk en Luxemburg. Samen zetten zij meer dan 30.000 plafonds per jaar om. Alle plafonds, verlichting en bijbehorende materialen worden hier in Zaltbommel vervaardigd. We doen dat met een team van 11 medewerkers. Dat lijkt weinig, maar we redden het, zonder dat de werkdruk heel hoog is. Het is voor ons belangrijk dat de jongens op de vloer op een fijne manier kunnen werken. Naast het werk is er veel aandacht voor persoonlijk contact. De sfeer is gemoedelijk, we voelen ons vrij om alles tegen elkaar te kunnen zeggen. Ik hou daarbij bij iedereen de vinger aan de pols en geef iedereen de persoonlijke aandacht die ze verdienen. Het voelt als familie.”

“We hebben weinig tot geen last gehad van de pandemie, hebben geen grondstof problemen gehad en krijgen alle materialen nog altijd op tijd geleverd. Daar prijzen we ons gelukkig mee. Maar het is uiteraard wel iets dat onze aandacht heeft. Zo zorgen we er bijvoorbeeld voor dat we de kartonnen verpakkingen waarin de plafonds vervoerd worden ruim op voorraad hebben. We moeten toch kunnen blijven leveren, want als wij dat niet doen, liggen er in heel Europa heel veel bedrijven plat en kunnen onze vakbedrijven op hun beurt niet leveren aan hun klanten. Die schakelfunctie en ketenafhankelijkheid van elkaar is iets waar we ons altijd zeer bewust van zijn.”

Op weg naar een mooie toekomst

“Er zijn steeds meer ondernemers die zich als franchisenemer bij ons aan willen sluiten. Doordat elk vakbedrijf een afgebakende eigen regio onder zijn verantwoordelijkheid krijgt spreidt de dekking zich steeds verder uit. In het verleden hebben we dat gezien richting België en Duitsland en dat rimpelt zich, als golfjes, op een heel organische manier voort. Via Duitsland en België zien we bewegingen naar Luxemburg en Oostenrijk. Die groei zal zich in de toekomst logischerwijs voordoen in de diens omringende landen. Dat zijn mooie vooruitzichten.”

“We gaan voor echt partnerschap, waarin iedereen gelijk is aan elkaar.”

Er gloort een mooie toekomst voor Plameco. Een toekomst die zij ook een warm hart toedragen. Er is actieve aandacht voor duurzaamheid. Sociale duurzaamheid, maar zeker ook ecologische duurzaamheid. Op het hoofdkantoor in Zaltbommel liggen niet minder dan 374 zonnepanelen, die een gezamenlijke CO2 reductie opleveren van 65.000 kg. Dat staat gelijk aan wat een bos van 6.500 bomen per jaar opneemt aan CO2. Daarnaast worden er voor het overgrote deel gerecyclede materialen gebruikt voor het verpakkingsmateriaal en de vervaardiging van de plafonds, afwerklijsten en profielen. Transportbewegingen worden tot een minimum beperkt doordat het product heel licht is, daarnaast wordt er slim omgegaan met de beschikbare systemen en efficiënte werkwijzen. Op alle fronten is Plameco op weg naar een mooie toekomst.

Tekst: Chantal Fransen
Fotografie: Plameco

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.