Search
Close this search box.

One stop shop bij personele uitdagingen

Ieder van ons loopt in deze tijd van arbeidskrapte tegen personele uitdagingen aan. Het zijn de uitdagingen die Bart Creemers, eigenaar van de WorksGroup, samen met zijn team dagelijks aangaan en oplossen voor hun klanten. Bart laat je graag zien dat de wereld daarbij wellicht kleiner is dan je zo op het oog zou denken. Hij neemt ons mee in de oplossingen die de WorksGroup je te bieden heeft.

“De krapte op de arbeidsmarkt wordt groter, tegelijkertijd wordt de wet- en regelgeving rondom arbeid en arbeidskrachten steeds strenger. Ergens kom je als ondernemer daardoor in een spagaat: aan de ene kant heb je elke nieuwe medewerker hard nodig en aan de andere kant wordt het aannemen van de nieuwe kracht steeds lastiger. Met onze one stop shop formule en door de blik niet alleen op Nederland te richten, maar wereldwijd kansen en mogelijkheden te zien om tot concrete oplossingen te komen, hielpen we al veel bedrijven aan de juiste mensen tegen nette arbeidsvoorwaarden,” vertelt Bart.

One shop stop gedachte

“We zijn al zoveel jaren bezig dat we niet alleen heel veel kennis hebben opgedaan, we zijn ook de meest exotische uitdagingen tegengekomen. We hebben veel geleerd en hebben over de jaren een groot netwerk opgebouwd. Die kennis en ervaring en de contacten die we hebben opgedaan en onderhouden zetten we in om onze klant op alle gebied met betrekking tot arbeid te ondersteunen. We vinden de juiste mensen, maar vragen ook de werkvergunningen voor ze aan en verzorgen de payrolling. Voor Nederlandse krachten, maar zeker ook voor mensen die vanuit het buitenland hier komen werken én voor de mensen die voor bedrijven hier in het buitenland werkzaam zijn.”

“De WorksGroup is een one stop shop met betrekking tot het binnenhalen, behouden en betalen van personeel.”

Brede oriëntatie op de arbeidsmarkt

“De wereld verandert, corona heeft ervoor gezorgd dat bepaalde ontwikkelingen versneld zijn. We werken makkelijker vanuit huis, in het verlengde daarvan is het aantal medewerkers dat vanuit het buitenland werkt toegenomen. Alle voorzieningen voor digitaal werken zijn er en zeker de jongere generatie ziet er de voordelen van. ICT-ers, grafisch ontwerpers, (online) communicatiespecialisten… steeds vaker zoeken zij hun eigen werkplek waar ook ter wereld en kiezen zo voor een digitale werkplek. De beweging andersom zien we ook: met de verdergaande uniformisering van softwarepakketten en het gemak waarmee in het Engels wordt gecommuniceerd zijn diezelfde specialisten, maar dan uit het buitenland, ook voor Nederlandse bedrijven werkzaam. Met andere woorden: jouw Nederlandse collega kan waar ook ter wereld werken, maar bijvoorbeeld Duitse, Franse en Italiaanse professionals zijn eveneens makkelijker in te zetten voor bepaalde (digitale) werkzaamheden. Dat betekent dat de pool waaruit je je medewerkers kunt halen ook groter is dan je wellicht zou denken.”

“De wereld wordt kleiner. We halen CNCers en Engineers uit Afrika en in de dienstensector wordt steeds vaker remote gewerkt: Het is de moeite waard om verder te kijken bij de invulling van vacatures.”

EOR

“Het brede dienstenpakket dat we hebben, zetten we in bij de werkgevers waarvoor wij werken. Dat gaat van het vinden van flexwerkers binnen het reguliere uitzendwerk tot aan het vinden van werknemers van buiten onze eigen grenzen. We maken het voor steeds meer Nederlandse bedrijven mogelijk om mensen vanuit het (soms verre) buitenland als arbeidskracht naar hier te halen. Via ons bedrijf This Works EOR Services ondersteunen we daarnaast buitenlandse bedrijven om mensen uit Nederland aan te nemen. EOR staat voor Employer of Record. Een EOR acteert als de juridische werkgever en neemt zaken als verzekeringen en belastingen over van de “werkelijke” werkgever; het bedrijf waar de medewerker voor werkt.

Voor buitenlandse bedrijven waarvoor de EOR oplossing te kostbaar is of wordt richten we een BV op, een entiteit van waaruit wij dan de verloning oppakken. We werken samen met een wereldspeler die in 97 landen actief is en verzorgen de payrolling van bedrijven die een EOR oplossing hebben gevonden in Nederland, Polen, Engeland en Duitsland. Dit jaar gaan we ook aan de slag in Spanje.”

Loonadministratie uitbesteden?

Ook daarmee helpt de WorksGroup je. “We ondersteunen MKB-ers die behoefte hebben aan een loonadministratie. Dat doen we nationaal én internationaal in de landen waarin we zelf opereren.”

Samengevat staat de WorksGroup voor je klaar om alle praktische zaken op te pakken. Lost ze praktisch elke personele uitdaging voor je op en denkt met je mee hoe je de uitdagingen waar jij voor staat kunt oplossen.

Meer informatie vind je op www.works.jobs en www.thisworks.jobs.

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.