Search
Close this search box.

In gesprek met Jurre Leeraert en Ivan EldersonBouw voor de toekomst!

De jeugd heeft de toekomst, het is een algemene, onweerlegbare waarheid. Jurre (16) en Ivan (17) leggen echter een extra dimensie aan deze veel gebruikte zinsnede: zij timmeren met hun bedrijven Jurre Leeraert Timmerwerken en Elderson Bouw & Timmerbedrijf. letterlijk aan de weg en zijn, jong als ze zijn, nu al hard aan het bouwen aan een mooie toekomst. In de bouw: een vakgebied dat springt om jonge ambitieuze jongens en meiden. En ze bouwen niet alleen, ze hebben ook een duidelijke visie over hun vakgebied en het ondernemerschap.

Tuinhuizen, overkappingen, schuttingen, aanbouw, verbouw, renovatie en overige (m.n. interieur) projecten op aanvraag… dat somt de bedrijvigheid aardig op.

Jurre Leeraert, eigenaar van Jurre Leeraert Timmerwerken en Ivan Elderson, eigenaar van Elderson Bouw- & Timmerbedrijf, beide dit jaar afgestudeerd aan het PAX Christi college, zijn er duidelijk over: “We hebben een duidelijke beslissing genomen om nieuwbouw terzijde te laten, omdat ons hart ligt bij het echte timmerwerk,” vangt Jurre het gesprek aan. “We hebben een bepaald pakket dat we aanbieden, maar hebben bijvoorbeeld ook al veel interieurprojecten gedaan, dus als mensen niet direct vinden waar ze naar op zoek zijn in ons vaste dienstenpakket, dan kunnen we dat onder de noemer “overige projecten” ook prima realiseren,” vult Ivan aan. “Datzelfde geldt voor metselwerk en elektrotechniek, ook daar hebben we de mensen voor.”

Breed georiënteerd

“We steken het breed in, maar hebben wel een duidelijke voorkeur voor het goede timmerwerk. In het begin zullen we voornamelijk in de weekenden de projecten opstarten aangezien we na de zomer starten met de opleiding bij Bouwmensen; Ivan op het ROC in Nijmegen, ik in Geldermalsen,” vertelt Jurre. “Als dat straks gedaan is, kunnen we ons richten op een bedrijf met z’n tweeën, maar zullen voor de financiële zekerheid wel gaan starten als werknemer bij een bouwbedrijf. Het is dan wel van belang dat we bij hetzelfde bedrijf terechtkomen en in dezelfde ploeg. Alleen dan hebben we gezamenlijk de tijd om ons eigen bedrijf in de uren naast het vaste werk op te zetten en uit te bouwen. Dat zal dan naast het werk in vaste dienst ook naast onze andere werkzaamheden moeten zijn. Zo werk ik nog als dj en heeft Ivan een handelsbedrijf dat via bol.com verkoopt. Beide bedrijven lopen erg goed en willen we dan ook graag voortzetten.”

Stevige start

De jonge ondernemers kennen elkaar van het interieurproject bij de Appelhof, dat door het PAX werd opgezet. Het was hen al direct duidelijk dat er een zakelijke match was. Met het enthousiasme waarmee ze het werk in dat project samen oppakten kwam vanuit school al snel de vraag om ook andere projecten op zich te nemen, zoals het verstevigen van een wand op de ICT afdeling van school, zodat daar een scherm aan opgehangen kon worden. In dat project deden ze alles zelf: van het inmeten, doorrekenen en het werkplan opstellen tot aan de uitvoering. Dat project werd het begin van de plannen om samen een bedrijf op te zetten. Er volgde een website, social media kanalen én een aantal andere projecten die de mannen, met toestemming van school, o.a. oppakten tijdens hun eigenlijke stage uren.

Zekere toekomst

“We gaan nu allebei niveau 2 doen bij Bouwmensen. We hebben er zin in en verwachten dat we de opleiding snel en met goed resultaat kunnen afronden.” Jurre pakt daarna nog niveau 3 op en is dan zo allround opgeleid dat de weg naar het ondernemerschap open ligt. “We hebben ons al goed voorbereid daarop en alle regels die vanuit de Kamer van Koophandel op te vragen zijn gelezen, zodat we precies weten wát we straks mogen gaan verdienen en wanneer we ons ingeschreven moeten hebben.”

Op dit moment werkt Jurre onder de vleugels van leermeester van Leur uit Wamel bij aannemersbedrijf van den Bosch in Dreumel en gaat Ivan straks beginnen bij allround bouwbedrijf Verm in Druten. Maar het ondernemerschap lonkt. Gezien de ondernemersgeest die beide heren overduidelijk bezitten, zal een gezamenlijk bedrijf zeker niet lang op zich laten wachten.

Tekst: Chantal Fransen
Fotografie: Jurre Leeraert timmerwerken en Elderson bouw- en timmerwerken

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.