Search
Close this search box.

Dossier Duurzaam investeren: Ondernemers met een hart voor hun personeel in het zonnetje gezet

Duurzaam personeelsbeleid; het is een hot topic de afgelopen jaren. En begrijpelijk: zeker in deze tijd van personeelskrapte loont het om zuinig te zijn op de mensen die zich binnen jouw bedrijf ten volle inzetten. Een prettig werkklimaat en -omgeving zorgt er immers voor dat mensen zich lekker voelen bij je en dat vertaalt zich in plezier op de werkvloer doordat mensen op niveau kunnen werken met fijne collega’s die bereid zijn iets extra’s voor je te doen. Oog voor duurzaam personeelsbeleid zorgt voor een fysiek en mentaal gezond werkklimaat.

Van Kraaij Educatie ontmoet dagelijks ondernemers die het belangrijk vinden om goed voor hun personeel te zorgen en heeft met de Gouden Kraaij een nieuwe verkiezing in het leven geroepen die zich toespitst op de ontwikkeling van medewerkers. De award richt zich op ondernemers die duurzaam personeelsbeleid en het binden van medewerkers door doorgroeimogelijkheden te bieden middels intern- of externe opleidingen. Organisaties die een leven lang leren hoog in het vaandel hebben staan en zo hun medewerkers de kans en uitdaging bieden om het werk te doen dat hen op het lijf geschreven is.

De Gouden Kraaij Award 2023

De Gouden Kraaij Award is een gloednieuwe award die naast Ondernemer van het Jaar, Talent van Jaar en Winkel van het Jaar wordt uitgereikt aan ondernemers in het Land van Maas en Waal. De winnaar ontvangt een cheque ter waarde van €2.500 vrijelijk te besteden bij Van Kraaij Educatie.

Genomineerden

De genomineerden voor de prijs die dit jaar voor het eerst zal worden uitgereikt tijdens de Ondernemer van het jaar verkiezing zijn:

  • Megens Installatie
  • Huisman Etech Experts
  • Shots
  • Woon- en Zorgcentrum st. Barbara

Het zijn allemaal bedrijven die de mens voorop stellen.

Of, zoals Megens Installaties het formuleert: “Wij zorgen dat mensen het goed maken.” Waarbij “het goed maken” niet alleen over de technische oplossingen gaat die zij realiseren. Voor Megens Installaties is het belangrijk dat mensen het goed maken en kunnen werken en wonen in behaaglijke woon- en werkomgevingen. Ook binnen de eigen organisatie: in het nieuwe gebouw is met aandacht voor de medewerkers gebouwd, zodat er fijn gewerkt kan worden. Met goed eten én daarnaast met veel aandacht voor de ontwikkeling van de medewerkers door het aanbieden van een breed palet aan opleidingen.

Ook Huisman Etech Experts, innovatieve totaalpartner in elektrotechniek, is een bedrijf waar persoonlijke groei een belangrijke rol speelt binnen de bedrijfsvoering. Als SBB erkend leerbedrijf is het een organisatie waar je leren en werken optimaal kunt combineren en waar je als mens gewaardeerd wordt.

Shots is gevestigd in Beneden-Leeuwen, maar is wereldwijd actief en één van de grootste en meest toonaangevende bedrijven ter wereld op het gebied van intimiteitsartikelen met mensen in o.a. Amerika, China, Rusland en het Verenigd Koninkrijk. Ondanks de grootte van het bedrijf blijft het dicht op de mens en is de werksfeer familiair en staat het hele team altijd voor iedereen klaar om de handen uit de mouwen te steken om de werkdruk bij de ander te verlichten. Daarnaast krijgt iedereen de kans om zich te ontwikkelen in de richting waar zij naartoe willen.

Een beetje als vreemde eend in de bijt staat Zorgcentrum st. Barbara als zorginstelling wellicht wat apart van de commerciële bedrijven die genomineerd zijn. Toch is ook daar de blik gericht op het welzijn van haar medewerkers. Waar burnouts en fysieke overbelasting door de hoge werkdruk op de loer liggen, wordt juist hier veel aandacht besteed aan cursussen die de medewerker in hun kracht zetten. Denk dan aan mindfulness cursussen, coaching en verschillende vakinhoudelijke opleidingen die de ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden van de medewerkers vergroten.

Zorgen voor je medewerker kan op verschillende manieren. Ze de kans bieden om zich te blijven ontwikkelen is daar een belangrijk aspect in. De Gouden Kraaij Award geeft een blik in de keuken van een aantal bedrijven en laat zien hoe zij daarmee omgaan.

Op donderdag 16 november wordt de award uitgereikt tijdens de Ondernemer van het Jaar Verkiezing in de Bogerd in Druten. Kaarten voor deze feestelijke avond zijn te bestellen via de website ondernemervanhetjaarmaasenwaal.nl.

Scan de 
QR-code
Scan de QR-code

Naamgever van deze award Van Kraaij Educatie biedt ook gepersonaliseerde leeromgevingen.
Voor meer informatie, bel 0487 745003 of mail naar info@vankraaijeducatie.nl

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.