Search
Close this search box.

Dossier Financieel: Groeispurt dankzij welwillende investeerder

Het ondernemerschap zit Ludo Jacobs, 29 jaar, mede eigenaar van Studentvoorstudent, in het bloed. Al vroeg had hij de wens om een onderneming te starten. Tijdens zijn studie liep hij tegen het probleem aan dat er nauwelijks goede studiebegeleiding te vinden is. Samen met Tim Bult, met wie hij sinds zijn 13e al goed bevriend is, is hij in die lacune gesprongen. Ze ontwikkelden een app waarop studenten hulp bieden aan scholieren en andere studenten. Dat bleek succesvol: op het platform kies je inmiddels uit meer dan 1.500 tutoren met specialismen in meer dan 1.000 vakken. Mede dankzij een investeerder die voorzag in de financieringsvraag die er lag om door te kunnen groeien heeft het bedrijf van Ludo en Tim een interessante uitbreiding gekregen.

“We zorgen ervoor dat nieuw talent een kans krijgt.”

“Om door te kunnen groeien met Student voor Student zijn we op zoek gegaan naar investeerders,” vertelt Ludo. Achterliggende gedachte daarbij was om met het geld de marketing en IT door te ontwikkelen. Dat liep uiteindelijk toch anders. Studentvoorstudent is succesvol op haar eigen merite. Het opgehaalde groeikapitaal heeft geresulteerd in een nieuw bedrijf: Talentvoordocent. Mede dankzij die monetaire injectie gaan we als een speer.”

Passie voor onderwijs

“Ik kom uit een echt onderwijsgezin en deel met Tim een passie voor het onderwijs. Onze wens om scholen te ondersteunen in hun zoektocht naar docenten is uitgegroeid tot Talentvoordocent. Sinds onze start in 2020 gaat het hard. We mogen inmiddels 200 scholen tot onze klantenkring rekenen en hebben al meer dan 2.500 talenten een mooie kans kunnen geven in het onderwijs. Ons succes is mede te danken aan het feit dat we het anders doen. We zijn geen uitzendbureau voor docenten, maar zetten studenten en recent afgestudeerden in die nog aan het begin van hun loopbaan staan. We geven ze de kans om te proeven aan het onderwijs, ervaring op te doen en hun talent uit te bouwen. In plaats van te putten uit de bestaande pool docenten, zorgen wij ervoor dat er nieuw talent binnenkomt.”

“We hebben de focus op onderwijs en richten ons op basisscholen en middelbare scholen. Met onze derde uitbreiding Talentvoorzorg blijven we op deze koers en zetten we ons in voor talenten in de kinderopvang, naschoolse en voorschoolse opvang.”

Financieringsvraag

“We zijn gestart vanuit StartUp Nijmegen. Toen we op zoek gingen naar een investeerder was dit ook dé plek om te starten. We hebben een pitch deck gemaakt en ons verhaal gedaan binnen ons eigen netwerk en dat van StartUp Nijmegen. Via via zijn we toen terecht gekomen bij Gelderland Valoriseert, het huidige Startup Fonds Gelderland. Zij ondersteunen bedrijven die zich met name binnen het onderwijs willen doorontwikkelen. Voorwaarde daarbij is wel dat het bedrag dat zij voor jou vrijmaken gematcht wordt door een andere partij. Ook die hebben we gevonden. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en heb in LinkedIn de zoekterm “startup investers” ingetypt. Uit de zoekresultaten die daarop naar boven kwamen heb ik 30 ondernemers benaderd. Zonder uitzondering kreeg ik daar positieve reacties op terug. Uiteindelijk zijn we het gesprek aangegaan met 10 van die ondernemers en hebben er 3 een aanbod gedaan. Daar hebben we er 1 van gekozen.”

Startup Fonds Gelderland

Startup Fonds Gelderland (SFG) is de opvolger van Gelderland Valoriseert. Het fonds geeft nieuwe startups in Gelderland de kans om een pre-seed lening van tussen de €30.000 en €250.000 te krijgen om hun bedrijf te kunnen starten. De allergrootste kracht van SFG is dat het gekoppeld is aan verschillende ondersteuningsprogramma’s die de startup na toekenning van de lening verder begeleiden om van hun bedrijf ook een succes te maken.

Er zijn 3 ondersteuningsprogramma’s:

  • StartLife met een focus op de agrofood sector
  • Briskr die zich richt op life sciences, health
    en tech.
  • Orion met een specialisatie in de energiesector, maar daarnaast nog een breed werkveld heeft in o.a. de creatieve sector en ICT.

Meer informatie is te vinden op: www.orion-gelderland.nl.

Tekst: Chantal Fransen
Foto: Talent voor docent

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.