Search
Close this search box.

Dossier Financieel: Kaliber adviseurs: bij cijfers begint het pas

September de maand van Prinsjesdag 2022, veel ondernemers vragen zich op basis van de genomen besluiten af wat de financiële consequenties zijn. Kaliber Adviseurs helpt deze ondernemers met het verkrijgen van meer inzicht, en nog beter: aan kostenbesparingen. Hoe dat werkt? Charlotte en Jeroen Lever lichten toe.

Jeroen Lever en Bart Veerbeek, foto Rogier van Lith
Jeroen Lever en Bart Veerbeek, foto Rogier van Lith

Kennis voor ondernemers

Bart Veerbeek en Jeroen Lever zijn eigenaar van Kaliber Adviseurs. De komst van Bart heeft geleid tot zowel een verjonging als verdere digitalisering binnen het bedrijf. Door het toegenomen gebruik van digitale middelen, is Kaliber inmiddels nog sneller in staat om accurate cijfers aan te leveren. Jeroen vertelt: ‘Het zorgt ervoor dat we nog sneller up-to-date zijn voor onze klanten. Hierdoor kunnen we bijvoorbeeld bij financieringsaanvragen direct zaken met de bank kortsluiten.’ Kaliber helpt haar klanten om belasting te besparen, juist door bedrijven vroegtijdig te adviseren over wat slim is om te doen. De accurate kennis van cijfers én de wetgeving, stelt haar klanten in staat om gericht actie te ondernemen. Charlotte: ‘We kijken naar het complete plaatje van het bedrijf en de personen daarachter. Zo komen we tot de gunstigste manier van belasting heffen.’

Fiscaal specialist voor Mkb en ZZP

Er zijn veel mensen die stoppen met hun bedrijf of het overdragen aan hun kinderen. Kaliber kijkt in een dergelijke situatie naar de cijfers, de balans en de verkoopwaarde van het bedrijf. Vaak is zo’n ondernemer meer dan 50% belasting verschuldigd bij overdracht. Kaliber helpt in zo’n geval de Mkb’er of ZZP’er door met een alternatieve oplossing te komen, er kan namelijk ook een BV worden opgericht. Door dat te doen, kan het belastingtarief effectief worden verlaagd en uitgesmeerd over een groot aantal jaren. Hiermee bespaar je als ZZP’er of Mkb’er soms tot wel 30% aan belasting. Zo’n traject vraagt om planning, het liefst 5 jaar voor de overdracht dient er al mee te worden gestart. De adviseurs van Kaliber zijn volledig op de hoogte van de belastingregelgeving, een ZZP’er of Mkb’er bespaart hierdoor in sommige gevallen bij overdracht tienduizenden euro’s per jaar.

“We kijken naar het complete plaatje van het bedrijf en de personen daarachter. Zo komen we tot de gunstigste manier van belasting heffen”

Ontwikkelingen richting kostenbesparingen

Charlotte: ‘We houden vanzelfsprekend alle ontwikkelingen bij en volgen het financiële nieuws. De belastingwetgeving verandert vrijwel dagelijks. En natuurlijk komt Prinsjesdag eraan, we gaan zien welke besluiten worden genomen. Nadat dit bekend is, bekijken we direct wat dit betekent voor onze klanten.’ Jeroen: ‘We maken dan bijvoorbeeld een uitdraai van klanten waarop die wijzingen betrekking hebben. Vervolgens kijken we bijvoorbeeld of het voor deze klant gunstig is om dividend uit te keren (o.b.v. de wijzigingen in Box 2).’ Uiteraard doet het adviesbureau dit ook met andere fiscale ontwikkelingen, zoals het direct inspelen op de wetswijzigingen die betrekking hebben op de heffing in Box 3 (de belasting over het vermogen). Het streven van Kaliber Adviseurs is altijd accuraat te kunnen anticiperen op de laatste ontwikkelingen en daarmee belasting te besparen.

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.