Search
Close this search box.

Dossier Familiebedrijf: Christianne Lingerie een echte vrouwenbusiness

Christianne was anderhalf toen haar moeder met een kindermodezaak in Beuningen begon, toen al met een klein hoekje lingerie, een interesse die haar al door haar moeder werd ingegeven. Ook in de naaifourniturenzaak die opa en oma hadden in Deest werd al ruimte ingericht voor de kwaliteit bh’s van Lovable en Triumph.

BIO

Familie: Basciano
Locatie: Wijchen
Bedrijf: Cristianne Lingerie
Actief sinds: 1994
Product: Lingerie

“Rond 1990 heeft mijn moeder zich volledig gericht op lingerie, eerst in Beuningen een paar jaar later hier in Wijchen,” vertelt Christianne. “Mijn moeder heeft de zaak naar mij vernoemd. Als kind schaamde ik mij nog weleens als ik mijn eigen naam op de bedrijfsauto langs zag komen. Nu ik, na heel veel jaren als bedrijfsleider te hebben gewerkt, eigenaar ben van de zaak vind ik het eigenlijk wel leuk om mijn naam op de pui te zien.”

Gedeelde passie

“Ik deel de passie voor lingerie met mijn moeder en zelfs met mijn grootmoeder. Het is een intrigerend product dat letterlijk ondersteuning biedt aan vrouwen. Wij vrouwen hebben over het algemeen toch best moeite met ons lichaam, zeker als het in transitie is. Als je zwanger bent, net moeder, in de overgang of aan het lijnen bent… je lichaam verandert, het is niet altijd makkelijk om dat te accepteren. Wij kennen onze klanten en helpen ze om de juiste maat te vinden en dat luistert nauw. Als je je bedenkt dat 70% van de vrouwen de verkeerde maat bh draagt en dat 80% niet weet welke maat ze op dit moment hebben, kun je zeggen dat wij zeker een toegevoegde waarde hebben.”

“Van wie kan ik het beter leren dan van mijn eigen moeder?”

Ieder haar eigen maat

“60 tot 70% van onze klanten zijn vaste klanten, die uit deze omgeving komen. We besteden veel aandacht aan klantenbinding, en dat heeft ook een sociaal aspect. Wij begrijpen het vrouwen-
lichaam en kunnen naast de juiste maat, ook het model vinden dat het meest voor het lichaam doet. Lingerie komt in vele uitvoe-ringen en maten, zo heeft Prima Donna bh’s van 70 t/m 105 omvang in D t/m H cups per uitvoering en kleur… dat is niet te vergelijken met wat je in de reguliere confectiezaken vindt. Dat betekent ook dat we een heel ander inkoopbeleid hebben. Wij meten elke vrouw op en doen wekelijks onze bestellingen. Dat is iets wat ik met name op mij neem. Mijn moeder is van de visualisatie, verzorgt de etalage en doet de social media. Vrij uniek eigenlijk voor een vrouw van 74. Met alle werkzaamheden die er zijn, vullen wij elkaar goed aan.”

“De wereld van de lingerie blijft een fascinerende wereld voor mij. Als ik bij onze leverancier van de Velde in België ben voor aanvullende trainingen kijk ik na al die jaren nog altijd mijn ogen uit. De aandacht die uitgaat naar elke afzonderlijke bh blijft bijzonder om te zien.”

Tekst: Chantal Fransen

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.