Search
Close this search box.

Donk constructie: ambachtelijke constructies op maat

Al sinds eind jaren 80 is Van der Donk een gevestigde naam in het Maas & Waalse ondernemerslandschap. Het constructiebedrijf begon haar activiteiten in de leslokalen van de Land- en Tuinbouwschool in Boven-Leeuwen. Nu -33 jaar later- is Donk Constructie uitgegroeid tot een allround maatwerkleverancier van staal, RVS en aluminium producten.

Directeur Geert-Jan van Zagten

Activiteiten

In de werkplaats van ruim 1.500 m² aan de Waterstraat in Boven-Leeuwen produceert Donk Constructie de meest uiteenlopende producten voor de woningbouw, machinebouw, utiliteitsbouw en industrie. Het bedrijf heeft gekwalificeerde monteurs in huis die de maatwerkproducten tekenen, fabriceren en monteren. Zo is en blijft de kennis in huis en is het bedrijf in staat om een grote diversiteit aan opdrachten te verwerken. De grote voorraad aan materialen zorgt er bovendien voor dat Donk Constructie snel kan anticiperen op spoedaanvragen.

Betrokkenheid bij technisch onderwijs

Donk Constructie schenkt met verschillende initiatieven aandacht aan de schoolgaande jeugd in de regio. Zo is het bedrijf – samen met Het Technieklokaal en andere technische organisaties- medeorganisator van de Maas & Waalse Techniekdag. Tijdens deze dag krijgen de oudste basisschoolleerlingen uit de regio de mogelijkheid om een kijkje in de keuken te nemen bij verschillende technische bedrijven. Daarnaast is Donk Constructie lid van de Vrienden van Techniek. Dit betreft een samenwerking tussen meerdere Maas & Waalse bedrijven, met als voornaamste doel het behouden van technisch onderwijs binnen de regio. Via deze initiatieven wil het bedrijf de jeugd in een vroeg stadium interesseren voor techniek.

“Het constructiebedrijf is voortdurend bezig met het verbeteren van haar werkwijze en dienstverlening”

Innovatie

Donk Constructie richt zich voornamelijk op productie van enkelstuks. Het bedrijf levert daardoor meer maatwerk dan serieproductie en voert voor een groot deel ambachtelijke werkzaamheden uit. Ondanks dat Donk Constructie geen groot machinepark in huis heeft, houdt zij zich wel degelijk bezig met innovatie. Het gebruik van 3D-tekeningen is bijvoorbeeld explosief gestegen. Voordat een halffabricaat de werkplaats in gaat, maakt men een 3D-tekening van het product. Het toepassen van deze techniek zorgt voor een kortere productietijd en een verkleining van de foutmarges. Het bedrijf is daardoor in staat om de productietijd van sommige producten met maar liefst 50% te verkorten. Daarnaast bestaat het idee om bepaalde productiemethodes zelf in huis te halen. Dit zorgt ervoor dat Donk Constructie nog sneller kan schakelen en de levertijden kan verbeteren. Het constructiebedrijf is dus voortdurend bezig met het verbeteren van haar werkwijze en dienstverlening.

Donk Constructie
Waterstraat 34
6657 CP Boven-Leeuwen
Tel: 0487 – 59 30 54

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.