Search
Close this search box.

Huisman Transport: Huisman Home Delivery

Huisman Transport -familiebedrijf met een warm hart- is al meer dan 92 jaar een begrip in regio Maas en Waal. Huisman Transport verzorgt het transport en opslag van goederen in de Benelux en is de laatste jaren uitgegroeid tot een toonaangevende logistieke dienstverlener. Het bedrijf breidde haar dienstverlening enkele jaren geleden uit met leveringen aan consumenten. Het zichtbare resultaat hiervan is een volledig nieuw warehouse in Druten en het ontstaan van een tweede bedrijfspoot: Huisman Home Delivery. Het nieuwe warehouse maakt verdere groei van beide divisies mogelijk.

Dienstverlening naar consumenten en bedrijven

Vanaf 2015 levert Huisman -onder de naam Huisman Home Delivery- ook producten aan consumenten. Het gaat hier voornamelijk om meubels en bedden, maar ook sanitair-producten en keukens. Huisman ontzorgt haar opdrachtgever volledig op het gebied van warehousing, distributie, montage en retourservice. De consumentendivisie maakte de laatste jaren een voortdurende groei door, onder meer door een toenemend aantal internetbestellingen in coronatijd. Ook naar bedrijven nemen de transportvolumes elk jaar toe. Deze groei heeft mede te maken met een toenemend aantal vervoersbewegingen naar detailhandel en groothandels. Het gaat hier bijvoorbeeld om het vervoer van verpakkingsmaterialen, bedden, profielen en toebehoren voor zonnepanelen. Daarnaast levert Huisman steeds meer producten zoals verf, verlichting en sanitair aan bouwmarkten. Naast goederenvervoer controleert het bedrijf de binnenkomende orders, slaat Huisman de goederen op in haar magazijn en levert het in overleg met de klant de artikelen. Dit alles op basis van een geoptimaliseerd logistiek proces, zodat de klant zicht houdt op de orders en de levering. De chauffeur en bijrijder plaatsen de meubels en bedden op de juiste plek bij de klant thuis. Bovendien nemen ze na levering het verpakkingsmateriaal weer mee, waarna dit milieuvriendelijk wordt gerecycled. Het personeel van Huisman is klantvriendelijk, heeft een hoge servicegerichtheid en kent een veelzijdige dienstverlening.

“Huisman verwacht dat de nieuwe locatie de komende tijd voor 75% gevuld is. Het bedrijf anticipeert daarmee op verdere groei in de toekomst”

Nieuw warehouse

Vijf jaar geleden betrok Huisman een tweede opslaglocatie in Beneden-Leeuwen. Dit pand was nodig voor de opslag van bulkvoorraad en retourservice afhandeling. Vanuit hier ontstond het idee om een eigen warehouse te bouwen, ook vanwege de groei in zowel de consumenten- als de B2B-divisie. Binnen de B2B-tak leveren bedrijven hun producten via Huisman aan andere bedrijven. Eind 2019 nam het bedrijf de beslissing om een extra warehouse in Druten neer te zetten. Corona zorgde weliswaar voor wat vertraging, maar in het voorjaar van 2021 startten de bouwactiviteiten. Eind februari 2022 is uiteindelijk het gloednieuwe warehouse met opslag- en logistieke doeleinden opgeleverd. Hier vind je voornamelijk meubels, matrassen, en keukens De opslagcapaciteit is daarmee gegroeid naar 11.000m². Huisman verwacht dat de nieuwe locatie de komende tijd voor 75% gevuld is. Het bedrijf anticipeert daarmee op verdere groei in de toekomst van beide divisies. Het nieuwe warehouse is duurzaam ingericht; het pand is goed geïsoleerd en uitgerust met warmtepompen, vloerverwarming, zonnepanelen en een laadpaal voor elektrische vrachtwagens. De nieuwbouw draagt bij aan verdere groei van het bedrijf en zorgt ervoor dat zowel de B2B-divisie als Huisman Home Delivery helemaal klaar zijn voor de toekomst.

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.