Search
Close this search box.

De Vlieren

De Vlieren Horssen noemt zich een Groencentrum, oftewel een tuincentrum gericht op het groen. Hier vind je alles wat je nodig hebt om in de tuin bezig te zijn. De bijbehorende kwekerij is gericht op vaste planten en siergrassen. Met het unieke en uitgebreide aanbod ontzorgen eigenaren Monique en Roger hun klanten van A tot Z. Dit doen ze samen met een team van enthousiaste medewerkers. En allemaal hebben ze groene vingers.

Bio

Bedrijfsnaam: De Vlieren
Vestiging: Horssen
Aantal medewerkers: 13
Branche: Groensector

“Steeds meer mensen vervangen stenen door groen, dit is een duidelijke ontwikkeling”

Achtergrond

Monique en Roger hebben beiden geen opleiding in de groensector. Roger is van origine agrariër, Monique heeft een achtergrond in de administratie. In 2003 stopte Roger bij zijn oud-werkgever om zich met Monique volledig te storten op het kweken en stekken van buxusplanten en Hedera’s. Omdat alleen het kweken niet genoeg opleverde, besloten ze daarnaast hovenierswerk aan te bieden. Samen met een ZZP’er werd het bedrijf op- en uitgebouwd. In 2015 nam De Vlieren een vaste plantenkwekerij over, deze verhuisde mee naar de locatie in Horssen. Vanaf dat moment nam het aantal klanten -veelal hoveniers- flink toe en was het aanbod aan beplanting nog ruimer. Om concurrentie met deze nieuwe klanten te voorkomen, besloot De Vlieren uiteindelijk de hovenierstak van de hand te doen.

Teamprestaties

Monique en Roger voelen elkaar perfect aan, zowel privé als zakelijk. Roger vertelt: ‘als het aan mij had gelegen, deden we de boekhouding in een schoenendoos. Monique zorgt ervoor dat dit professioneel en goed gebeurt.’ Roger stuurt de mensen aan, houdt zich vooral bezig met de kwekerij en is verantwoordelijk voor de inkoop en verkoop. Monique beheert de administratie en zorgt samen met een collega voor het reilen en zeilen in het Groencentrum. Monique: ‘maar we voeren uiteindelijk alles samen met onze medewerkers en vakantiekrachten uit. En iedereen hier heeft een hart voor groen. We hebben al heel lang een vast team en betrekken onze medewerkers overal bij. En niet onbelangrijk: mensen hebben het hier onderling ook gezellig.’ Roger weet met zijn ervaring als hovenier bovendien wat er speelt bij de klanten.

2022

Voor De Vlieren is de coronatijd niet slecht geweest. Roger licht toe: ‘groen is hot, het wordt enorm gewaardeerd. Steeds meer mensen vervangen stenen door groen, dit is een duidelijke ontwikkeling.’ Het blijkt populair te zijn om een gezellige, groene tuin te hebben. Dit heeft volgens Monique en Roger ook te maken met de klimaatverandering. Mensen zijn zich hier steeds meer van bewust en investeren in meer groen. Maar ook de beleving is belangrijk. Mensen voelen zich tegenwoordig prettiger in een groene tuin dan een tuin vol stenen. 2022 staat vooral in het teken van uitbreiding van het Groencentrum; dit gaat van 2.000m² naar 3.000m² oppervlakte. Het zorgt voor een toename van het bestaande assortiment en een nieuwe, frisse uitstraling. Roger: ‘we hebben in 2020 met z’n allen ontzettend hard moeten werken vanwege de coronadrukte. De uitbreiding voelt mede daardoor nog beter. Onze klanten zeggen weleens dat ze het waarderen dat we groeien. We zorgen er echter altijd voor dat we op een verantwoorde manier uitbreiden.’

Tekst en foto: Joep Peters

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.