Search
Close this search box.

BCMW: februari 2022

De Business Club Maas & Waal wil in de regio Maas & Waal contacten tussen ondernemers bevorderen, inspireren, informeren en kennis delen in een zakelijk en ontspannen sfeer.

Lid worden of kennismaken?
Bent u geïnteresseerd om lid te worden? U kunt een keer als gast deelnemen aan een van onze
activiteiten.

Voor meer informatie neemt u svp contact op met ons secretariaat, email. info@bcmw.nl
Kijk op www.bcmw.nl voor een actueel overzicht van ondernemend Maas en Waal

“De enige constante in het leven is verandering”. Hier dacht ik aan toen ik bezig was met het schrijven van dit stuk. Als persoon en als ondernemer ben je continue bezig te reageren en acteren op de nieuwe situatie: pandemie, lockdown, schaarste aan materialen en producten, extreme stijgingen van logistieke kosten en ga zo maar door. Steeds ben je bezig met het bijstellen van je koers, zodat je doelstellingen gehaald kunnen worden.
In het afgelopen jaar zijn er een aantal nieuwe leden uit de regio bij gekomen. Welkom!

Binnen het bestuur van BCMW zijn we weer druk bezig met de invulling van de eerste “fysieke” netwerkactiviteiten op onze agenda en zien we er naar uit om elkaar weer als club te ontmoeten.

Dat bracht me ook bij de relatie BCMW en OMW. Eind 2019 zijn er binnen OMW doelstellingen geformuleerd over haar rol als verbindende factor tussen de verschillende ondernemersverenigingen, Business Club Maas & Waal en Ondernemers ontmoeten. Deze zijn toen uitgewerkt in een overzichtelijke agenda: Verbindende activiteiten, Commerciële activiteiten en Ontwikkelingsactiviteiten.
Nou heeft corona de nodige vertraging opgeleverd bij het realiseren van deze doelstellingen bij de verbindende activiteiten zoals het netwerken. Een mooie stap binnen de doelstellingen is gezet op het gebied van ontwikkelingsactiviteiten. OMW heeft in samenwerking met de vakbond CNV en externe verenigingen, het “NL Leert Door” project voor de regio opgezet. Het project biedt aan 5.000 werknemers, werkzoekenden en ZZP’ers in de regio de mogelijkheid zich te ontwikkelen door middel van seminars, webinars, e-learnings, loopbaanadvies, coaching en trainingen. De overheid neemt hierbij een groot gedeelte van de kosten voor haar rekening. Een mooi resultaat!

Het wordt tijd om nu ook aan de andere doelstellingen invulling te gaan geven. Iedereen staat te popelen en is enthousiast om door te gaan. Hoe mooi zou het zijn als lokale en regionale activiteiten en agenda’s zo op elkaar zijn afgestemd dat we elkaar versterken en daarmee de regio versterken. Wellicht kunnen we weer een ondernemer van het jaar gaan begroeten. Een mooie taak voor OMW als kartrekker!

Eric Allard

INHOUD

• De Agave
• Alex advocaten
• ICS Groep
• Kreston van herwijnen
• businessflitsen
• Bendefit@work:
Gezond aan het werk!

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.