Search
Close this search box.

Woontrends 2023

Trends in eettafels

Trends in eettafels

DT 69 Beneden Leeuwen

Wij zien dat industriële eettafels met gietijzeren poten nog steeds razend populair zijn. De combinatie van ijzer en hout sluit goed aan bij hedendaagse interieurs. Een trend die daarnaast steeds groter wordt is de duurzaamheid van een meubel. Het gebruik van verantwoorde materialen, de degelijkheid en levensduur van een tafel zijn steeds belangrijker aan het worden. Dit is ook terug te zien aan de materialen die hiervoor worden gebruikt. Zo worden steeds meer tafels gemaakt van hergebruikte materialen als oud eikenhout. Dat zien wij vooral in de interesse in onze landelijke kloostertafels. Verder merken wij dat tafels langzamerhand wat eleganter en slanker worden. Dit gaat samen met het gebruik van donkerdere varianten eikenhout of zelfs notenhout. Ook kiezen mensen steeds meer voor ronde en ovale tafels.

Natuurlijke tinten en materialen

Bij Nett Lifestyle Druten

Bij Nett Lifestyle Druten

Product – winkel

Rustige woonsfeer die geborgenheid en veiligheid geeft. Dit zie je terug in materialen en kleurgebruik zoals houten elementen in wandbekleding in diverse bruintinten, behang van boomschors en kurk. Houten wandpanelen in diversen bruintinten. Op stoffengebied zien we bouclé stoffen voor bank, stoel, barkruk. Voor op de muur geometrische vormen door gebruik van behang of verf. Met invloeden vanuit het buitenland vooral Afrika, Zuid-Amerika. Dit zie je terug in de prints van behang, kussens, schilderijen. Ook geen witte muren meer, sfeervolle hoeken te creëren door kleur en de muur door te trekken in het plafond. Wat betreft kleurgebruik zien we vooral naturel tinten, bruin, terra, blauw, maar er wordt ook veel ton sur ton gebruikt.

Janssen Keukens Wijchen

Wanneer wij kijken naar de keukentrends van 2023, dan zien wij dat we eigenlijk doorgaan op de weg die we de afgelopen jaren zijn ingeslagen. De felle kleuren en hoogglans witte keukens hebben we nu definitief ingeruild voor de meer natuurlijke tinten zoals beige, mosgroen en pastel. Daarnaast wordt er volop gebruik gemaakt van natuurlijke producten zoals keramiek en hout, maar ook combinaties met staal en glas. Een nieuw trendy materiaal dat in opkomst is, is Fenix en heeft een rijke, matte uitstraling die past bij vrijwel elke woonstijl. Van strak modern tot warm en intiem. Een ander trendy materiaal is Dekton, een nieuw, ultracompact, sterk en hard keukenblad met gesloten oppervlak dat geen sappen, zuren of andere vloeistoffen doorlaat.

Duurzame materialen in je woning

De laatste jaren is duurzaamheid een belangrijk onderwerp geworden in het dagelijks leven van de gemiddelde Nederlander. Dat is onder andere terug te zien in de woontrends voor nieuwe jaar waarin we veel gebruik maken van duurzame materialen. Hierbij kun je denken aan kasten die gemaakt zijn van duurzaam hout, maar ook aan andere items zoals houten jaloezieën, gordijnen van duurzaam linnen en banken van gerecyclemateriaal. Meestal zijn dit meubels met een verhaal en een iets hoger prijskaartje, maar wel items waar je met het juiste onderhoud jarenlang van kunt genieten. Daarbij zien we een steeds groter wordende groep mensen die liever afstand neemt van massaproductie en wie gaan voor uniek en kwaliteitsproducten welke een langere levensduur hebben.

Meubelspuiterij Maas en Waal  Beneden Leeuwen

Meubelspuiterij Maas en Waal Beneden Leeuwen

Onze activiteiten is het spuiten van vooral oude eiken meubelen in iedere gewenste kleur en afwerking passend bij de nieuwste woontrends. We zien steeds meer mensen komen die hun oude meubels willen hergebruiken en een nieuwe kleur willen geven of de oude kleur willen behouden, maar dan opgeknapt door het te zandstralen en opnieuw te lakken. Maar we kunnen ook de meubels middels zandstralen nerven in hout aanbrengen waardoor het soort nerfstructuur krijgt. Veel vraag is er op dit moment naar blank hout afwerking wat mooi staat in zowel lichte als donkere kamers passend bij de trendy kleuren grijs en blauw.

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.