Search
Close this search box.

Weet je niet precies wat je wil gaan doen?

Kijk ook eens naar hoe het is om met je handen te werken!

Rick Lamers, 22 jaar uit Heerwaarden wist tot voor een paar jaar geleden nog niet wat hij precies zou willen doen. Tot zijn broer hem tipte om eens bij Willems Boven Leeuwen te gaan kijken. Hij had het idee dat werken bij Willems Rick wel zou bevallen. Het bleek een gouden tip. Rick werkt nu al weer 3 jaar bij Willems waar hij 4 dagen werken combineert met 1 dag school. Dit jaar voltooit hij de opleiding en blijft hij uiteraard bij Willems werken. “Als het aan mij ligt blijf ik hier tot aan mijn pensioen,” aldus Rick.

Rick Lamers
Rick Lamers

Constructiewerker

“Ik word opgeleid tot constructiewerker. Mijn dagelijkse werk bestaat uit zagen, samenstellen en lassen op de staalconstructie afdeling. Het is heel afwisselend werk. Meestal werk ik hier op de werkplaats waar we met zo’n 12 man zijn. Soms ga ik mee op een klus en werk ik buiten de deur. Die afwisseling vind ik het allerfijnst van het werk hier. Ik krijg ook de kans om op andere afdelingen mee te kijken. Dat is ook prettig, want stel dat er hier wat minder werk is en op de andere afdelingen is wel veel werk, dan kan ik ook daar makkelijk worden ingezet.”

Doorgroeimogelijkheden

“Iedereen krijgt hier de kans om, als ze dat willen, een opleiding te volgen. Zo heb ik het met Anke, de HR manager al over gehad dat ik hierna graag wil worden opgeleid tot werkvoorbereider. Dat is een MBO niveau 4 opleiding. En op de hele lange termijn denk ik erover om projectleider te worden. Ook hier bij Willems, heb het hier zo erg naar mijn zin dat ik nooit meer weg wil. Ik krijg hier alle kansen en de sfeer is heel erg goed. Er wordt hard gewerkt, maar er is altijd ruimte voor een geintje en wat gezelligheid. Het plan is om nog een hele tijd op de vloer te werken en dan, maar dan denk ik echt op de hele lange termijn, door te stromen naar een functie als projectleider.

“Mijn werk is heel afwisselend, daar hou ik van.”

Ik heb dan genoeg ervaring opgedaan en ben dan in staat om mijn mensen goed te begeleiden. Zoals ik nu ook begeleid wordt door de ervaren mensen waar ik mee werk. Ik kan bij hen altijd terecht met vragen, daar leer ik echt veel van.”

Goede werkomstandigheden

“Op de vloer is veel aandacht om het werk zo makkelijk mogelijk te laten zijn en is er veel aandacht voor een veilige werkomgeving. Zo hebben we bijvoorbeeld de pasbus, waarin je de best passende veiligheidsschoenen aangemeten krijgt. Het zware tilwerk wordt zoveel mogelijk met de kraan gedaan en we hebben een zaagmachine die automatisch het staal naar je toe haalt.”

TIP VAN RICK

“Wat ik om mij heen hoor van jongeren die werk of een opleiding zoeken, is dat ze het liefst een kantoorbaan hebben. Ik zou als tip mee willen geven dat het zinvol is om ook wat verder te kijken. Het is heel erg prettig om met je handen te werken. Ik zou zeggen: probeer het gewoon eens, kom een keertje kijken om te zien of het iets voor jou is, dan kun je daarna altijd nog beslissen welke richting je op wilt.”

Tekst: Chantal Fransen
Fotografie: Rick Lamers

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.