Search
Close this search box.

Flebologisch centrum Grave: Specialistische zorg bij aambeien en spataderen

Het Flebologisch Centrum Grave is een specialistisch centrum voor de behandeling van spataderen en aambeien. Met de allernieuwste technieken worden complexe vaatproblemen opgelost en pijnlijke anale aandoeningen verholpen. Met de komst van dr. Nelleke Schouten heeft het centrum er een nieuwe specialist bij. Dr. Schouten is een bekend chirurg-proctoloog, zij is gepromoveerd op de endoscopische liesbreukchirurgie, heeft verschillende (inter)nationale publicaties op haar naam staan en geeft geregeld nascholing aan collega artsen. Naast haar indrukwekkende CV introduceert zij vooral nieuwe methoden die ervoor zorgen dat pijn door aambeien wordt weggenomen.

“Aambeien zijn een vrij veel voorkomende aandoening waar nog veel gene aan vast zit. Het is lastig om met klachten naar de huisarts te gaan. Toch is het zeker de moeite waard om tóch hulp te zoeken als je hier last van hebt. Ze zijn eenvoudigweg goed te behandelen,” vertelt dr. Wijnand van Gent, vaatchirurg en eigenaar van het Flebologisch Centrum Grave.

‘Met de nieuwste technieken helpen wij patiënten van de pijn af.’

Nieuwe technieken

“Dr. Schouten denkt in oplossingen en kan met verrassende behandelmethoden komen, die zeer effectief zijn. Zo kan een fissuur, een anaal kloofje, goed behandeld worden met botox. Botox verslapt de spieren, zorgt voor ontspanning en zorgt er daarmee voor dat het kloofje kan genezen en de pijn verdwijnt.”

“Veel van onze vrouwelijke patiënten vinden het daarnaast heel prettig dat ze worden geholpen door een vrouwelijke chirurg. Het is al lastig genoeg om met deze specifieke aandoening, die vaak na een zwangerschap ontstaat, naar de specialist te komen. Dan is het fijn dat we de drempel zo laag mogelijk kunnen maken om iedereen van deze vervelende pijn en ongemak af te helpen.”

Dr. Wijnand van Gent vaatchirurg
Dr. Wijnand van Gent vaatchirurg

Verzekerde zorg

“Onze wachtlijsten zijn kort. Zowel de wachttijd voor een eerste consult als die van de behandeling zijn beide minder dan twee weken. Je wordt dus snel geholpen. Daarnaast wordt het merendeel van onze behandelingen volledig door de zorgverzekeraar vergoed. We zijn een zelfstandige kliniek met het ZKN-keurmerk, daarmee voldoen we aan strenge kwaliteitsnormen. Maar het allerbelangrijkste voor ons is, is dat we kijken naar de patiënt en alle tijd nemen om tot de beste behandeling te komen. Zodat we pijn- en ongemaksklachten bij aambeien, maar ook op het gebied van spataderen snel, effectief en vrij eenvoudig kunnen verhelpen.”

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.