Search
Close this search box.

We zijn er bijna!

Herman den Daas – van huis uit dierenarts – werd op zijn 50-ste verjaardag afgekeurd. Met zijn echtgenote Rini kocht hij daarom een nieuwe caravan. Rini was bekend met het fenomeen ANWB-campingreizen. Rini en Herman kregen tijdens hun eerste reizen meerdere keren de vraag of het organiseren van een ANWB-reis niet iets voor hen was. Hun roem was hen vooruitgesneld, want uiteindelijk benaderde de ANWB het stel rechtstreeks. In juni 2002 vertrokken ze met een groep naar de Ardèche, voor de eerste keer als reisbegeleider.

Begeleiding van ANWB-reizen

Na hun reis richting de Ardèche ging het snel. Vanaf dat moment begeleidden Rini en Herman twee ANWB-reizen per jaar. Het concept is altijd hetzelfde: Reizigers schrijven zich vooraf in op een ANWB-vakantie en geven hun voorkeuren aan. Zij ontmoeten hun groepsgenoten op een camping, meestal gericht op caravans en campers. De groep varieert qua reiservaring en -voorkeuren en trekt van camping naar camping. Vanaf de verschillende plekken worden vervolgens excursies georganiseerd. Rini: ‘Ook niet onbelangrijk; je hebt tijdens deze reizen vrijwel altijd Nederlandssprekende gidsen. De begeleiders organiseren happy hours, barbecues, een gezamenlijk ontbijt en zorgen voor de onderlinge verbondenheid. Hiermee voorkomen we ook groepjesvorming binnen het gezelschap.’

“In het begin waren we wat voorzichtig met de camera erbij, maar op den duur stond de TV-crew mee af te wassen en te zingen”

Interview door omroep Max op rots van Gibraltar
Interview door omroep Max op rots van Gibraltar
Even tijd voor lunch bij Lake Louise bij Banff
Even tijd voor lunch bij Lake Louise bij Banff
Rondleiding in Colosseum in Pula
Rondleiding in Colosseum in Pula

Bijzondere reiservaringen

Herman: ‘Tijdens onze allereerste reis naar Tsjechië kregen we -tijdens een excursie- een privé-orgelconcert van onze gids in de plaatselijke kerk. Dit gebeurde onverwacht en maakte veel indruk. De groep was het er unaniem over eens dat dit het hoogtepunt van de reis was.’ Rini vult aan: ‘We kregen tijdens een trip naar Andalusië gezelschap van Martine van Os, die maar liefs zes weken met ons meeging voor de opnames van We zijn er Bijna! In het begin waren we wat voorzichtig met de camera erbij, maar op den duur stond de TV-crew mee af te wassen en te zingen. Deze mensen hoorden op den duur echt bij de groep en we zagen de camera’s eigenlijk niet eens meer.’ Rini sluit af: ‘In Kroatië hadden we iemand in de groep die bij radio Helmond werkte. Deze man, een operaliefhebber, organiseerde een avond waar hij diverse stukken uit beroemde opera’s liet horen en daar uitleg bij gaf. Als vanzelf sloten steeds meer mensen zich aan bij onze groep. Het was een prachtige en emotionele avond!’

Het programma “We zijn er bijna “wordt sinds 2017 niet meer in samenwerking met de ANWB gemaakt maar met ASCI. Groeps kampeerreizen kun je maken met ASCI of NKC. De ANWB biedt voor 2024 nog geen reizen aan momenteel.

Tips

van Rini en Herman voor een geweldige ANWB-campingvakantie

  • Houd je van kamperen en slapen in een caravan? Twijfel dan niet aan deelname. Alles is namelijk al geregeld en gereserveerd voor je. Enne.. je hebt altijd de Wegenwacht bij je!
  • Heb je wat minder zin in een gezamenlijke activiteit, neem dan de vrijheid om je eigen plan te trekken
  • Stel je open voor je reisgenoten, de omgeving waar je rondtrekt én geniet. Dan maak je de mooiste dingen mee met elkaar. Het levert herinneringen voor het leven op.

Tekst Joep Peters en Foto: Rini den Daas

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.