Search
Close this search box.

Toverbal theater laat je betoveren

De klaproos… Het is een bloem die tussen het onkruid op dorre grond tot bloei komt. Een tere bloem die je zodra je hem plukt verwelkt en uit elkaar valt. Een sterke bloem die, hoe dor de grond ook is, het altijd voor elkaar krijgt om zich op te richten, in de knop te komen en openbarst om zijn prachtige blaadjes te ontvouwen. Een veld vol klaprozen brengt een lach op je gezicht en voedt je ziel. Niet voor niets is de klaproos hét symbool van het Toverbaltheater. Een theater vol mensen die tot bloei komen als je ze laat zijn wie ze zijn.

Het toverbaltheater is een plek waar mensen tot bloei komen. Een plek waar je kunt leren en werken. Een plek waar je kunt laten zien waar jouw kracht ligt. Dat geldt voor de mensen die er werken net zo goed als voor de mensen die er komen voor een bezoek aan het theater en restaurant.

Voelen, proeven, ervaren, delen en beleven

Een bezoek aan het Toverbaltheater is een belevenis op zich die alle zintuigen prikkelt, op een manier zoals kunst dat met je kan doen. We kregen een kijkje in de keuken, startte letterlijk in de keuken van restaurant het Voorproefje en ontvingen verder een warm welkom in de workshopruimte, waar met liefde gewerkt wordt aan alles wat een theatervoorstelling nodig heeft: kleding, rekwisieten, grime; alles wordt zelf vervaardigd.

En dan is daar de afdeling met tekstschrijvers, dichters, grafici en componisten die zich inhoudelijk buigen over nieuwe voorstellingen. Aansluitend de ruimte waar onder leiding van o.a. Maarten Peters muziek wordt gemaakt en gedoceerd, om daarna verwelkomd te worden door een selecte groep artiesten die een hartverwarmend voorproefje gaven van wat ze in hun mars hebben.

We hebben de mensen veel te leren

“Ik zie zoveel mensen op zogenaamd mooie posities in het bedrijfsleven die niet op hun plek zitten,” vertelt Ina Cornelissen, initiatiefnemer en kartrekker van het Toverbaltheater. “Mensen die zich schikken naar wat van hen verwacht wordt en niet per se doen waar ze écht goed in zijn. Hier kijken we anders. We kijken niet naar wat je (volgens een ander) zou moeten doen, maar puur naar het talent dat in ieder van ons zit. Ons motto? : doe waar je goed in bent en vooral niets waar je niet goed in bent. Naar ons idee is dat de enige manier om samen tot het mooiste resultaat te komen. Dat geldt voor de mensen die hier werken, maar ook voor de mensen die hier komen om van ons te leren. We laten ze zien hoeveel moois er te bereiken is als iedereen zijn werkelijke talent kan ontplooien.”

In het Toverbaltheater en restaurant Voorproefje kun je terecht voor een avondje uit en lekker eten, maar het team verzorgt ook workshops, bedrijfsuitjes, teambuilding dagen en theaterdagen voor basisscholen en middelbaar onderwijs. Iedere vraag wordt op maat ingevuld voor zowel jong als oud. Niets is standaard, alles wordt opgepakt vanuit de toverbal gedachte om er samen voor te gaan. Door hokjes af te breken worden grenzen doorbroken en word je uitgedaagd om anders te kijken. Naar de ander te kijken en werkelijk naar jezelf te kijken. Eng? Zeker niet. Leuk, prikkelend en energie gevend zeker wel.

“We zijn er voor de klaproos, de orchidee… het hele boeket.”

Alvast een kijkje nemen achter de schermen van het toverbaltheater? Open de QR code en bekijk onze
documentaire.

Op dit moment wordt er nog hard gewerkt aan een nieuwe theaterruimte.

Op zaterdag 4 november om 18.30 uur en zondag 5 november om 14.30 uur neemt het Toverbaltheater afscheid van de oude zaal. En afscheid nemen doe je samen. Neem de kans om nog eens na te genieten van de rijke geschiedenis van deze zaal en laat je door ons verrassen.

Een kaartje kost €25 dat is inclusief een kopje koffie met wat lekkers en een hapje na afloop. Je kunt die dagen ook gekleurde steentjes kopen. Met de opbrengst van deze dagen kunnen we weer een stukje verder bouwen aan een kleurrijke toekomst.

Kaarten zijn te koop via:
secretariaat@toverbaltheater.nl.

Bezoek dan de website:
toverbaltheater.nl

Toverbaltheater / Voorproefje
Waterstraat 7, 6658AA
Beneden Leeuwen
T 0487 540 445 – E info@toverbaltheater.nl

Tekst: Chantal Fransen
Fotografie: Toverbaltheater

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.