Search
Close this search box.

Le moulin jeu de boules boven-leeuwen actieve vereniging

Jeu de Boules staat in Nederland vooral bekend als tijdverdrijf op de camping. Maar de laatste jaren wordt dit balspel ook buiten de vakanties steeds populairder. Veel inwoners in onze omgeving weten echter niet dat er in Boven-Leeuwen een actieve Jeu de Boules club is die inmiddels 14 jaar bestaat. “In eerste instantie is de opzet van onze vereniging om gezellig en gemoedelijk samen meestal spannend Jeu de Boules spel te spelen”, vertelt penningmeester Tonny Ariëns. “Daarbij ben je ook nog eens in beweging in de gezonde buitenlucht.”

Le Moulin Jeu de Boules Boven-Leeuwen actieve vereniging

De vereniging is opgericht door Piet Peters, Ton Hendriks en Sjaak van Dinther, die ook het eerste bestuur vormden. “In het eerste jaar hadden we 14 leden, licht Ariëns toe. We hadden ook geen eigen banen en maakten gebruik van de jeu de boules banen in Wijchen waar Ton Hendriks lid van was. In januari 2009 zijn we begonnen met de aanleg van de eerste jeu de boules banen bij Kulturhus D’n Dulper. Inmiddels beschikken we over 3 banen waar door onze leden in tweetallen elke woensdagochtend wordt in gespeeld van 10.00 uur tot 12.00 uur onder het genot van kop koffie en iets lekkers erbij. In principe is de baan voor leden altijd toegankelijk. Daarnaast spelen we ook competitie tegen een aantal verenigingen hier in de buurt. Verenigingen of families die graag een keer jeu de boules willen spelen, kunnen de banen huren. Waarbij we ze kunnen begeleiden bij de spelregels”, aldus Ariëns.

Activiteiten

Activiteiten

Al vrij snel na de oprichting werd er een activiteitencommissie gevormd. “Elk jaar organiseren we de clubkampioenschappen waar zoals dat heet in jeu de boules termen tête à tête oftewel één tegen één gespeeld wordt. Het gaat er dan fanatiek aan toe, maar het gaat vooral ook om het samenzijn. De winnaar krijgt een wisselbeker. Daarnaast organiseren we elk jaar het Boveneindsboeltje. Afgelopen juni hebben we na twee jaar weer dit evenement kunnen organiseren. Er hadden zich 23 teams aangemeld, van verschillende verenigingen uit de omgeving. Naast de 3 vaste banen, waren er negen extra banen aangelegd bij de kerk. Het is vooral een gezelligheidstoernooi met catering erbij en waarbij in tweetallen tegen elkaar gespeeld wordt om de prijzen.” Dit jaar ging het team van KBO Bergharen met de prijzen aan de haal.

Nieuwe leden

Nieuwe leden

“Het merendeel van onze leden zijn 70+, het oudste lid is 84. We hebben momenteel 30 leden en zijn we naarstig op zoek naar nieuwe leden. Wie belangstelling heeft kan op woensdagochtend gratis een keer meedoen. Waarbij we ze spelregels uitleggen en gebruik c.q. aanschaf van de materialen. Het mooie van de jeu de boules is, dat je er niet veel voor hoeft te kunnen. Waarbij het niet alleen om het spel gaat, maar vooral ook voor het sociale gebeuren en mensen samenbrengt. Er zijn best veel alleenstaanden in onze club waarvoor dit een belangrijk uitje is”, merkt Ariëns tot slot op.

Info

Le Moulin Jeu de Boules Boven-Leeuwen
Opgericht in 2008
Aantal leden 30
Lidmaatschap kost 42,50 euro per jaar
Beschikt over 3 banen bij Kulturhus D’n Dulper

Foto: onderschrift (onder of in de foto mag)
TEKST: Loet van Bergen

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.