Search
Close this search box.

Met de camper op pad

Met de camper op stap is voor Paul-Eric Noordhoek en zijn partner Ingrid Croezen hun lust en leven. Als het even kan gaan ze met de camper op stap. Zo zijn ze net terug van een lange reis uit Noorwegen.

“Het camperen is bij allebei met de paplepel ingegoten”

Het camperen is bij allebei met de paplepel ingegoten. Paul-Eric: “Mijn ouders hadden 40 jaar geleden al een camper. In 1986 kochten ze een nieuwe camper die we 10 jaar geleden voor 1 euro hebben kunnen overnemen. Maar door de hoge leeftijd voldeed de camper niet meer helemaal voor lange vakanties en werd het een camper voor in en om Nederland. Twee paar jaar geleden zijn we op zoek gaan een nieuwe camper. Wat best wel een zoektocht was gezien onze eisen. Uiteindelijk vonden we er een bij Stam Campers in Dreumel die uit één verhuur kwam. In deze tweepersoons camper zit alles in: een comfortabel bed, draaibare stoelen, koelkast en oven, een badkamer met toilet en warme douche. We wilden ook niet een te grote camper. Uiteindelijk is het een Adria Compact geworden voorzien van een dieselmotor met automaat die genoeg vermogen had om ons in de bergen te brengen waar we graag vertoeven om lange wandelingen te maken in de natuur. We zijn niet zo van het camperen in toeristische drukke gebieden die mijden we als het even kan. Alleen voor het bezoek aan een stadje willen we nog weleens op een camperplaats staan”, aldus Paul-Eric.

Reizen

“De afgelopen twee jaren zijn met de camper vooral door Nederland getrokken vanwege corona”, vertelt Ingrid. “Op deze manier hebben we bijzondere plekjes in Nederland ontdekt. “Het afgelopen jaar zijn we een keer naar Frankrijk, Oostenrijk voor de wintersport en Noorwegen geweest. We plannen niet alles van tevoren, maar stippen op de ANWB kaart een aantal mogelijke reisdoelen aan. Eenmaal daar zoals in Noorwegen kijken we elke avond op de app waar we de volgende dag naar toe wilden gaan. Er zijn verschillende apps voor camperaars zoals van de Nederlandse Kampeerauto Club, maar ook een app die door camper gebruikers zelf gebouwd is en tips geven over de mooiste camper plekjes. Daar hebben we in Noorwegen een aantal mooie plekjes uitgehaald in de vrije natuur. In Noorwegen mag je vrij kamperen waarbij ze onderweg allerlei servicevoorzieningen bieden voor campers. We zullen zeker nog een keer teruggaan naar Noorwegen”, denkt Ingrid.

Plannen

Op de vraag op de volgende grote reis al geboekt is, zeggen Paul-Eric en Ingrid dat ze allebei nog volop aan het werk zijn en het komend jaar los van de vakanties om het weekend op stap gaan naar een plaats in Nederland. “We hebben de camper naast ons huis staan en is het een kwestie van inpakken en wegwezen. De bedoeling is om over een aantal jaren een langere reis te gaan maken. Van elk moment dat we met de camper op pad gaan, is het genieten geblazen. Van de mooie reizen die we inmiddels gemaakt hebben, maken we foto’s en video’s die vooral gedeeld worden met de familie. Zelf kijken we ze nog vaak terug om na te genieten van de mooie reizen die we inmiddels met de camper bezocht hebben en alvast dromen van onze volgende camperreis.”

TEKST: Loet van Bergen
Foto: Prive archief

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.