Search
Close this search box.

Dansschool identity: de dansschool voor hiphop en meer

Dansschool Identity in Beuningen is opgericht door Lisanne Kluitmans. Lisanne is 32 jaar en danst al ruim 22 jaar. Ze heeft lessen gevolgd in streetdance, stijldans, zumba, hiphop en modern. Ook heeft ze meegedaan aan verschillende danswedstrijden en optredens door het hele land.

Dansschool Identity

Bio

Naam: Dansschool Identity
Locatie: Beuningnen
Activiteiten: Dansles

“Tien jaar geleden ben ik begonnen met het geven van danslessen en toen ontdekte ik dat het niet alleen leuk is om zelf te dansen, maar dat het overbrengen van mijn passie voor dansen op anderen nog leuker is.”

Dansen is mijn passie en het liefst dans ik elke dag

Teamspirit is heel belangrijk

Lisanne houdt ervan om originele, creatieve en mooie choreografieën te maken. Ook vindt ze het belangrijk dat iedereen in het team persoonlijke aandacht krijgt, zodat iedereen uit de danslessen haalt wat hij of zij eruit wil halen. “De danslessen die ik geef zijn vooral in de stijl ‘hiphop’. Ik draai momenteel drie groepen: een 14+, 16+ en 18+ groep. Elke week trainen we op de donderdag- en vrijdagavond in een ruimte bij Go4Fit.”

In de danslessen wordt elke week hard aan een hiphop choreografie gewerkt en leren ze een nieuw stuk van de dans. Ook leren ze samenwerken als team en het tonen van expressie tijdens het dansen. Verder is er ook veel persoonlijke aandacht in de lessen. “Om als team te kunnen groeien is het heel belangrijk om niet alleen naar het team als geheel te kijken, maar ook naar iedereen individueel. Op deze manier vordert het team sneller en beter. Er wordt weleens laatdunkend gedaan over dansen, maar ik kan je vertellen dat de danslessen die ik geef, topsport is. Wedstrijden dansen is echt ontzettend intensief. Iedereen moet precies hetzelfde doen op precies hetzelfde moment wat heel veel training en spierkracht kost. Doordat de teams wedstrijden dansen, heeft elk team een gezamenlijk doel en hierdoor ontstaan er hechte en hele gezellige teams! Dit heeft een positief effect op de sfeer, het is elke week weer een feestje tijdens de trainingen. Ik heb nu 23 leden en zou graag willen doorgroeien naar meer leden.”

Jongeren die geïnteresseerd zijn, kunnen een gratis proefles aanvragen op de website:
www.dansschoolidentity.nl

Tekst: Loet van Bergen
Foto: Dansschool Identity

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.