Search
Close this search box.

AAC – Olympia

In 2003 besloten de jeugd-afdelingen van voetbalverenigingen AAC (Altforst enAppeltern) en Olympia
(Horssen) samen verder te gaan onder de naam BOA-jc. Deze samenwerking was op meerdere vlakken succesvol, de oudjes besloten daarom dat ze niet achter konden blijven. Sinds 2011 spelen de senioren van beide clubs samen onder 1 vlag, dit leidde in 2015 tot eencomplete fusie. Voorzitter Frank Groenen vertelt over het succes van fusie-vereniging AAC-Olympia.

AAC-Olympia
AAC-Olympia en Lucky Ajax

Bio

Naam: AAC-Olympia
Locatie: Altforst, Appeltern en Horssen
Actief sinds: 2011
Activiteiten: Voetbalvereniging

Nieuwe vriendschappen

‘In het begin speelden vooral de oude recreanten nog gescheiden. Het voormalig derde elftal van AAC bleef bij elkaar zonder te mixen, dat zelfde gold grotendeels voor het derde en vierde van Olympia. Bij de selectie (eerste en tweede) zijn we wel direct samen gaan spelen, die jongens kenden elkaar ook al van de jeugdelftallen. De laatste 6 jaar is de mix echt op gang gekomen, dat betekent dat ook de lagere elftallen inmiddels met jongens uit de 3 verschillende dorpen samenspelen. Je ziet al bijna geen scheiding per dorp meer, in de kantine zit iedereen bij elkaar. Bier drinken, kletsen en de derde helft vieren.’

Ik vind het belangrijk dat iedereen hier op zijn eigen niveau kan voetballen

Lucky Ajax

‘We vierden dit jaar in de zomer het tienjarig jubileum van de samenwerking tussen de beide clubs. Een van de activiteiten was dat Lucky Ajax hier een wedstrijd kwam spelen tegen AAC-Olympia. Dit laatste elftal bestond uit spelers die veel voor de club hebben betekend, aangevuld met jonge gasten die nu in het eerste spelen en potentie hebben om in de toekomst het elftal op sleeptouw te nemen. We hadden een hele mooie dag, beginnend met een ochtendprogramma voor de jeugd. In de middag was de wedstrijd. Lachend: we konden zowaar wat weerstand bieden, het werd uiteindelijk 15-2 voor Lucky Ajax. Na afloop bleven de meeste mensen hangen en hadden we een gezellige feestavond.’

Sportiviteit en vrijwilligers

‘Het eerste had een goede seizoenstart. Op dit moment draaien we mee in de middenmoot. Al onze teams draaien eigenlijk wel goed mee in de verschillende competities. Ik vind het belangrijk dat iedereen hier op zijn eigen niveau kan voetballen. In het eerste elftal zit veel potentie met jonge, getalenteerde gasten aangevuld met enkele ervaren spelers en een ervaren trainersstaf. Bovendien lopen hier veel vrijwilligers rond die bijvoorbeeld de trainingen verzorgen, de spelers begeleiden en de accommodatie beheren en verzorgen. Het bestuur houdt zich tot slot bezig met de organisatorische structuur en het beleid naar de toekomst. AAC-Olympia is een gezellige, laagdrempelige club die mensen met elkaar verbindt en buitenstaanders makkelijk opneemt. Een perfect voorbeeld hiervan is dat hier inmiddels ook jongens uit België, Roemenië en Oekraïne voetballen’.

Tekst: Joep Peters
Foto: Frank Groenen

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.