Search
Close this search box.

Straks genieten van tuin en terras? Ga er nu alvast mee aan de slag!

De zon laat zich steeds vaker en steeds uitbundiger zien. Het voorjaar hangt onmiskenbaar in de lucht. Je ruikt het, voelt het en maakt dat je zin krijgt in die lange zomeravonden, waar je even niets anders hoeft dan genieten van je mooi ingerichte tuin en comfortabele terras. Deze tijd van het jaar is hét moment om je tuin en huis op orde te maken, zodat je straks alle tijd hebt om die lome zomeravonden in te gaan.

Waar het vooral om draait als we kijken naar de tuintrends van dit jaar is comfort. We leven steeds meer buiten, de nieuwe collecties tuinmeubelen springen daarop in, met low dining sets bijvoorbeeld. Een nieuw en innovatief tuinmeubel concept dat de perfecte mix biedt tussen lounge en dining. Met extra comfortabele en lage stoelen met bijpassende iets lagere tafels. Maar voordat de sets naar buiten gaan zal er nog wat voorbereidend werk liggen.

Een goede voorbereiding

Denk vooral vooraf goed na over wat je wil in je tuin. Denk in stappen: wil je een grote outdoor keuken of barbecue denk dan ook aan de elektriciteit en het aantal stroompunten die daarvoor nodig zijn. Zet je een nieuwe schutting? Trek er dan direct een elektriciteitskabel langs, zodat je, mocht je nog verlichting willen plaatsen of iets dergelijks, je altijd alles voorhanden hebt.

Overkappingen

De laatste jaren zijn de vrijstaande overkappingen erg populair, net zoals de combinatie tuinhuis met overkapping. We zien dat de overkappingen steeds meer worden aangekleed, zoals met schuifwanden en aluminium shutters. Hierdoor kun je de overkapping het hele jaar door gebruiken en nog langer van het buitenleven genieten.

Duurzaam tuinieren

De grote droogte van vorig jaar zorgde voor een leerzaam tuinjaar. Gecombineerd met de gestegen prijzen van tuinhout en overige materialen zorgt dit er kort samengevat voor dat de tuin in 2023 een tuin is die op een natuurlijke en duurzame manier is samengesteld met planten die ook goed tegen de droogte kunnen.

“Comfortabel genieten in een duurzaam ontworpen tuin.”

De rechte lijnen maken daarbij plaats voor organisch ronde vormen.

We zien zeer duurzame houtsoorten. Thermisch gemodificeerde materialen die door een methode van verhitting net zo duurzaam worden als tropisch hardhout, dus een hele goede vervanger daarvan. Denk aan Pine, Frake, Padouk en Ayous, allemaal thermisch gemodificeerde houtsoorten die in allerlei uitvoeringen te verkrijgen zijn.

Voorjaarsschoonmaak

Ter afsluiting nog een paar tips voor het schoonmaken van de zonwering:

Maak de binnen en buitenzonwering goed schoon met warm water en groene zeep.

Spuit de ritsen van een ritsscreen in met siliconenspray (geen olie) ook de plissé hordeur en rolhorren kunnen hiermee ingespoten worden. Zet de buitenkant van de rolluiken en zonneschermen na reinigen in de autowax, water en vuil lopen er dan makkelijker af. Spuit draaipunten van de zonwering in met een klein beetje olie, dit voorkomt lawaai en slijtage.

Geniet van een heerlijk voorjaar!

Tekst: Chantal Fransen
Fotografie: Jan de Boer Tuinhuizen

Klaar voor de zomer
Straks heerlijk genieten van je tuin en terras? Ga dan nu alvast aan de slag.
Ga voor meer inspiratie en de nieuwste trends naar de vakmensen die onze regio rijk is:

Schäffer – Theunissen
schaffertuinhuizen.nl

Jan de Boer tuinhuizen
jandeboertuinhuizen.nl

Informatietuinen Appeltern
appeltern.nl

Groencentrum en kwekerij de Vlieren
www.devlieren.nl

De Buxuskoning
www.buxuskoning.nl

Tuincentrum Bull
tuincentrumbull.nl

Adviba (zonwering)
adviba.nl

Van den Hatert Zonwering
& Kozijnen
jvandenhatert.nl

Frits Wolf tuinmeubelen
fritswolf.nl

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.