Search
Close this search box.

Stichting: Levendige ontmoetingsplek in gemeente West Maas en Waal

Kinderfeestjes, vergaderingen, ZZP’ers aan het werk, danslessen, bijkletsen met vriendinnen terwijl de kinderen zich vermaken in de speelhoek of je komt gewoon eens aan voor een rustig kopje koffie met iets lekkers daarbij… bij Blend kan van alles worden geregeld en georganiseerd en is iedereen welkom. Midden in Wamel vervult stichting Blend nu al de behoefte die er is aan een ontmoetingsplek. Nog voor de officiële opening is Blend, te vinden in het pand van VTC Wamel, een bruisend centrum waar van alles te beleven valt.

Sanne Toebast- van Zwam en Sandra van Ree- Debast kennen elkaar al jaren en bedachten een tijd terug dat Wamel wel een plek kon gebruiken waar je elkaar in een ontspannen ambiance kunt ontmoeten. “Met Blend hebben we onze achtergronden en interesses samengevoegd. We houden van mensen en van dingen organiseren. Dat komt nu op een heel natuurlijke manier samen,” vertelt Sanne met een twinkeling in haar ogen. “Het is zo leuk om te merken dat wat wij bedacht hebben nu al werkelijkheid wordt. Nog voor we officieel open zijn komen mensen spontaan vragen of ze binnen mogen komen voor een kopje koffie.”

Dagbesteding

“Wat we hier organiseren werken we uit met de mensen van de dagbesteding. Toch zijn we niet een dagbestedingslocatie pur sang. Het gaat er ons om dat we hier dingen organiseren waar mensen blij van worden. En dat doen we samen met de dagbestedingsgroep. Zo hebben we vanmiddag bijvoorbeeld een kinderfeestje waar we nu de voorbereidingen voor aan het doen zijn. De groep maakt daarvoor nu de maskers en versieringen. Het leuke van de feestjes die we organiseren is dat we vooraf in gesprek gaan met de jarige en gewoon heel open vragen wat hij of zij zou willen. Zo komen we op de gekste dingen. Morgen hebben we bijvoorbeeld een feestje in een honden thema en zorgen we ervoor dat alles daarbij aansluit. De dagbestedingsgroep bestaat uit 5 mensen die elk voor een aantal dagen in de week komen. Daar is nog wel ruimte voor uitbreiding. Ook qua vrijwilligers die ons ondersteunen is het enthousiasme groot. We hebben praktisch geen moeite hoeven doen om mensen te vinden. We zijn in de gelukkige omstandigheid dat we nu al een aantal vrijwilligers hebben waar we op kunnen bouwen,” vult Sandra aan. “Maar daar kunnen we er geen genoeg van hebben.”

“Samen leuke activiteiten organiseren en faciliteren, daar gaan we voor.”

Bruisend geheel

Met dat we elkaar spreken gebeurt er in de tussentijd al van alles. Er wordt hier overduidelijk met plezier gewerkt aan allerlei activiteiten. Zoals bijvoorbeeld de dansles aan peuters die hier gegeven wordt door Sanne of Sandra mét de assistentie van een tweetal dames van de dagbestedingsgroep. Beide vertellen enthousiast dat zij meehelpen bij de begeleiding van de kinderen en dat er op momenten ook gezongen wordt. Gastheer Juliën laat de aantekeningen die hij aan het maken is voor het aankomende feestje even voor wat ze zijn en laat trots de microfoon zien die uiteraard nodig is op het toneel.

“We doen het hier echt samen. We zijn nog druk aan het inrichten en ook dat pakken we samen met de groep op. Het is voor ons belangrijk dat er ruimte is om dingen te organiseren waar behoefte aan is. Zo hebben we bijvoorbeeld ook meegewerkt aan het project “Schuif Samen Aan!” een initiatief van de gemeente waarbij iedereen die daar behoefte aan heeft zich op kan geven om samen te eten. Onze groep zorgt er dan voor dat de tafel feestelijk gedekt wordt.”

“Dankzij de financiële steun die we hebben ontvangen van het VSB fonds zijn we in de gelegenheid geweest om snel een en ander op te pakken. We zijn ze daar zeer dankbaar voor. Omdat de agenda al snel gevuld was, hebben we eerder nog geen tijd gevonden voor een feestelijke opening. Maar die staat nu wel gepland: op zaterdag 25 maart maken we er een feestje van. We nodigen iedereen bij deze van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.”

Op de Instagram- en Facebookpagina van stichting Blend (/stichtingblend) vind je alle activiteiten terug die georganiseerd worden. Heb jij iets dat je wilt organiseren op deze fijne plek? Of wil je meedoen in de dagbestedingsgroep of aan de slag als vrijwilliger?

Neem dan contact op met Sanne en Sandra via mail op hello@stichtingblend.nl.

Tekst en fotografie: Chantal Fransen

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.