Search
Close this search box.

Samen bouwen aan de toekomst in de Lerende Regio Maas en Waal – Pax Christi College verbindt onderwijs en bedrijfsleven

De Lerende Regio Maas en Waal is gestart vanuit het enthousiasme van de Stichting Stimulering Techniek Maas en Waal. Zij organiseert al langer techniekevents en beheert het Tech-Lokaal in het Pax Christi College in Druten en Beneden Leeuwen, waar wekelijks groepen uit het primair onderwijs de wereld van de techniek verkennen en ervaren. Samen met de techniekbedrijven: HTR Security Systems, Huisman Etech Experts, Kok Milieuopslagsystemen, FCG Isolatie & Steigerbouw, Megens Installaties, Willems Boven-Leeuwen, Perfect – Van Wamel en Kuypers Zorg voor Vastgoed en het onderwijs uit Maas en Waal zijn zij de eerste initiatiefnemers voor de ontwikkeling van de Lerende Regio Maas en Waal.

Als geen ander onderkennen zij het belang van samenwerken, zowel met elkaar, als met het onderwijs in de regio. Een goede afstemming met het onderwijs is van cruciaal belang om de toekomstige generatie goed op te leiden. Immers, goed opleiden doe je samen.

Pax ontmoet Maas en Waal

Een van de opvallende activiteiten binnen de Lerende Regio wordt georganiseerd door het Pax Christi College, waar maar liefst 75 bedrijven hun deuren openen en stageplaatsen aanbieden aan ruim 400 leerlingen van het 2e en 3e leerjaar. Deze unieke mogelijkheid stelt leerlingen en docenten in staat om een breed scala aan bedrijven te verkennen, niet alleen binnen de technieksector, maar ook in domeinen zoals de zorg en gezondheidssector, retail, logistiek, groen en landbouw.

Het is een indrukwekkend voorbeeld van hoe verschillende sectoren binnen Maas en Waal samenwerken om de toekomstige generatie kennis te laten maken met diverse carrièremogelijkheden. Deze samenwerking tussen bedrijven, onderwijsinstellingen en de lokale intermediair draagt bij aan de vorming van een dynamische en educatieve omgeving in onze regio.

Door deel te nemen aan dit project tonen bedrijven niet alleen hun betrokkenheid bij het onderwijs, maar bieden ze ook waardevolle leerervaringen aan jongeren die van onschatbare waarde zijn voor hun professionele ontwikkeling. Het initiatief benadrukt het belang van praktijkgerichte leermogelijkheden en het opbouwen van bruggen tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt.

meer kansen creëren voor onze jeugd en lokale bedrijven

Lerende Regio Maas en Waal

De Lerende Regio Maas en Waal is een levendig voorbeeld van hoe lokale samenwerking kan leiden tot groei en ontwikkeling op zowel educatief als economisch gebied. Het laat zien dat onze regio een vruchtbare bodem biedt voor innovatie, leren en samenwerken. We kijken ernaar uit om dit project verder uit te bouwen en meer kansen te creëren voor onze jeugd en lokale bedrijven.

Het projectteam van de Lerende Regio bestaat uit Mireille Roelofs, directeur Stichting Stimulering Techniek Maas en Waal, Bart van Kraaij, van Van Kraaij Educatie en Richard van Ommen, projectondersteuner Stichting Stimulering Techniek Maas en Waal. Samen met alle betrokken organisaties zullen zij de komende twee jaar actief zijn in de voorbereiding en realisatie van de Lerende Regio Maas en Waal.

Nieuwsgierig geworden:
Richard van Ommen: r.vanommen@ommenkeer.nl

Redactie: Richard van Ommen

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.