Search
Close this search box.

HTR security systems: Waar veiligheid altijd voorop staat

Camera’s en beveiligingsinstallaties ter voorkoming van brand of inbrekers zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Waar veiligheid weliswaar de hoogste prioriteit heeft, speelt ook het thema privacy een steeds grotere rol. Algemeen directeur Richard Krutwagen en Commercieel directeur Sjors van Ooijen van HTR security systems nemen ons mee in de wereld van beveiligingssystemen.

HTR security systems: Waar veiligheid altijd voorop staat

Cameratoezicht en collectieve beveiliging

‘We zien in de praktijk dat camera’s en inbraak-preventiesystemen steeds meer naar elkaar toegroeien. Voorheen had je losse alarmsyste-men en camera’s, nu zie je dat deze vaak een combinatie vormen. Hierdoor ziet een meldka-mer bijvoorbeeld direct op beeld wat er ergens anders gebeurt na een melding. De verzeke-raar stelt bovendien eisen aan je beveiligings-maatregelen. Die eisen zijn gebaseerd op de verzekerde waardes. Hoe meer waarde je zo-genaamde attractieve goederen hebben, hoe meer maatregelen je dient te treffen. De rol van camerasystemen wordt daarin steeds gro-ter.’ Sinds 2019 houdt HTR zich bovendien bezig met Collectieve beveiliging van enkele indus-trieterreinen, waarbij het Drutense bedrijf alles op gebied van beveiliging uit handen neemt. Door gebruik te maken van alle mogelijkheden van cameratoezicht en de laatste technieken, kan snel worden gereageerd op verdachte si-tuaties én worden onveilige situaties vooraf al in de kiem gesmoord.

Nieuwste technieken

‘Een belangrijke ontwikkeling is de intelligente camera. Met name de software op de camera wordt steeds slimmer. Je kunt hierdoor steeds meer detecteren en risico’s en verdachte si-tuaties vooraf instellen. Met andere woorden: wanneer de camera afwijkingen op vooraf in-gevoerde instellingen detecteert, stuurt deze automatisch een trigger naar de meldkamer. Aan de hand daarvan kun je vervolgens gericht acteren. Dan sturen we bijvoorbeeld een bevei-liger die kant op, of de hulpdiensten worden ingeschakeld. Daarnaast kun je tegenwoordig alles terugzien. Als het systeem op je bedrijven-terrein een kenteken registreert dat bekend is bij Justitie, dan stuurt het direct een melding.’

HTR security systems: Waar veiligheid altijd voorop staat

Privacy en certificeringen

‘Enkele zaken zijn belangrijk rond camera’s en privacy: zo moet je de juiste apparatuur gebrui-ken, de beelden moeten authentiek en niet te manipuleren zijn, en je dient te bepalen hoe lang je opneemt, wat je opneemt en wanneer je de data vernietigt. Al deze zaken documenteren we en inventariseren we met onze opdrachtge-vers. We voldoen aan alle geldende richtlijnen en hebben de juiste certificeringen om aan alle privacy-eisen te voldoen. Daarnaast adviseren we onze opdrachtgevers hoe je een systeem inricht en hoe je ervoor zorg dat je alles goed afschermt. Het is belangrijk om vooraf te bepa-len wie er toegang heeft tot de beelden, kwaliteit en veiligheid zijn daarbij cruciaal. Je kunt bij een bouwmarkt een camera kopen die je binnen een kwartier werkend hebt. Wij gaan natuurlijk veel verder, alleen al op gebied van afstelling en bevei-liging. Dan zie je ineens dat die camera veel meer mogelijkheden heeft en veel veiliger is.’

HTR security systems BV
Energieweg 50
6651 KT Druten
Tel: 0487 513 666
https://www.htr-securitysystems.nl/

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.