Search
Close this search box.

Positief aan de slag met Duurzaam Beuningen

Het afgelopen half jaar zijn kinderen van diverse basisscholen in de gemeente Beuningen aan de slag geweest met de vraag; Hoe samen op weg naar een duurzame gemeente Beuningen nu en straks. Kinderdenktank Beuningen is een jaarlijks initiatief vanuit de gemeente Beuningen in kader van Energiek Beuningen. Dit jaar begeleidde Het Dijkmagazijn in samenwerking met Businessmedia4all de kinderen. Na een workshop “hoe ben ik een goede reporter/journalist” gingen de kinderen aan de slag op school met vragen formuleren. Ze bezochten zeven bedrijven en organisaties om daar in de praktijk te ervaren wat er al gebeurt en welke oplossingen er mogelijk zijn.

Bedrijfsbezoek & Presentatie

Green Road Equipment, RioCare, De Planeet, Stichting Perspectief, Calimero Tiny Houses, Kipster en Energie voor Vier ontvingen de kinderen en een verslag hiervan met tips voor hoe jij zelf thuis ook al aan de slag kunt met duurzaamheid werd in postervorm gemaakt. De jonge reporters verzorgden op hun school ook een enthousiaste presentatie.

Jong en Oud samen aan de slag

Donderdag 9 nov sloot klimaatexpert en schrijver van het boek Only Planet, ir.ing. Tim van Hattum (WUR) het project Kinderdenktank. Volwassenen waren welkom in Theater de Molen. Hij verwoordde dat er volop oplossingen zijn om het klimaatprobleem te tackelen.

In een volle zaal kregen de aanwezigen een oppepper van Van Hattum. Hij beschreef zijn zeven routes die alle belangrijk zijn om aan te pakken voor een hoopvolle toekomst. Wethouder Duurzaamheid en Milieu Pascal Cobussen gaf aansluitend een doorkijkje over vergroeningsplannen voor Beuningen. De aanwezige bedrijven en organisaties deelden ook hun visie en aanpak.

“Wat gebeurt er al veel en zeker als je het samen aanpakt.”

Conclusie; We zijn al duurzaam opweg, want er gebeurt al veel en zeker als je het samen aanpakt.
De gezellige borrel werd aangeboden door Harten4Groep Beuningen.

Waar te zien ?

De Kinderdenktank posters/affiches die leerlingen maakten van de bezochte bedrijven zijn te zien in Bibliotheek Beuningen en op de basisscholen. Op de posters geven ze tips van de organisaties die iedereen zelf kan uitvoeren. Op de social media kun je de posters ook de komende tijd zien via #beuningen4all .

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.