Search
Close this search box.

Stand van woningmarkt: Beuningen

We spreken met Sijmen Versluijs -wethouder gemeente Beuningen- en Diederik Fokke -makelaar-taxateur bij Uw Huismakelaar- over de woningmarkt en nieuwbouwplannen in de gemeente Beuningen. Het plan Panorama 2040 speelt een sleutelrol om het woningtekort in Beuningen de komende jaren terug te dringen.

Stand van zaken woningmarkt

Sijmen: ‘De situatie is slecht. Er is in Beuningen nauwelijks een woning te koop of te huur. Ik kijk regelmatig zelf op Funda, het is verbazingwekkend hoe laag het aanbod is. Slechts zeer incidenteel komen er woningen vrij, de vraag is echter erg groot. Het is dus echt nodig dat er huizen bij komen. Ik vind het moeilijk verklaarbaar waar ineens de grote vraag vandaan komt. Het heeft waarschijnlijk mede te maken met de crisis van een aantal jaren geleden.
Diederik: ‘We lopen redelijk achter op dit moment. Of het nu gaat om eengezinswoningen, generatieproof woningen of appartementen; we hebben in alle segmenten een woningtekort. In die zin zijn we een afspiegeling van de totale markt. Beuningen heeft veel te bieden: het is een relatief jonge gemeente en we hebben een connectie met de stad Nijmegen. Grote werkgevers als Radboud UMC, CWZ en NXP zitten in de buurt.

Sijmen Versluijs
Diederik Fokke

Nieuwbouwplannen Beuningen

Sijmen: ‘We zijn bezig met Hutgraaf II; een project van 22 nieuwe koop- en huurwoningen in Beuningen. Dit project start op korte termijn. Daarnaast starten we met de procedure voor het project Krommehoekstraat waar we 46 nieuwe woningen bouwen. Het gaat om zowel koop- als huurwoningen, waarbij de uitgangspunten van de Regionale Woondeal gelden. Binnen nu en een aantal weken starten we bovendien een voorprocedure voor het project De Hoge Woerd in Ewijk. Het gaat hier om maar liefst 150 te bouwen huur- en koopwoningen.’

Diederik: ‘We zijn zelf betrokken bij project Hutgraaf II. Mensen kunnen zich op dit moment al inschrijven om in aanmerking te komen voor een woning. Je vindt meer informatie op https://www.hutgraaf.nl. Daarnaast ligt er al een aantal jaren een plan voor de Asdonck. Het gaat hier om zo’n 65 te bouwen appartementen. Het is op dit moment nog niet duidelijk wanneer dit project in gang wordt gezet.

Advies aan woningzoekers

Sijmen: ‘Houd de website van de gemeente Beuningen goed in de gaten. We publiceren regelmatig informatie over de woningbouwplannen en de ontwikkelingen. Hiermee kun je vervolgens naar de makelaar en gericht zoeken binnen je eigen mogelijkheden. We betrekken bewoners en woningzoekers dus intensief bij de ontwikkelingen. Als je deze zelf actief en regelmatig bijhoudt, ben je er ook op tijd bij.

Diederik: ‘Wees goed voorbereid voordat je op zoek gaat. Zorg dat je je plaatje compleet hebt, weet wat je kunt betalen en wat je huidige woning waard is. Op deze manier maak je meer kans, omdat je gericht op zoek kunt. Wanneer je inzichtelijk hebt hoe je financiële plaatje eruit ziet en wat je ontbindende voorwaarden zijn, bouw je vanzelf een voorsprong op. En elke makelaar biedt tegenwoordig wel een tool om zelf te berekenen wat je huis waard is.’

Wist u dat:
✓ De gemeente Beuningen uit 4 dorpen bestaat: Beuningen, Ewijk, Weurt en Winssen
✓ De gemiddelde vraagprijs van een huis in Beuningen € 413.000 is
✓ De gemeente Beuningen zo’n 26.000 inwoners heeft
✓ Een huis in Beuningen gemiddeld 21 dagen te koop staat

Bron: huispedia.nl

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.