Search
Close this search box.

Speelosaurus: speelgoed lenen en elkaar ontmoeten

Annemarie Kasser heeft ruim 42 jaar voor de klas gestaan en houdt zich tegenwoordig bij de SpeelOsaurus bezig met het invoeren van alle materialen in het uitleensysteem en het bijhouden van de online catalogus. De SpeelOsaurus in Beuningen is een Speelotheek, waar mensen van jong tot oud speelgoed en spellen kunnen lenen. Het assortiment bestaat inmiddels uit zo’n 1.150 items. Annemarie vertelt over het brede aanbod, de onmisbare vrijwilligers en de wekelijkse speelochtend.

Annemarie met haar favoriete Beebot
Annemarie met haar favoriete Beebot

Speelotheek

De SpeelOsaurus is een speelotheek en vergelijkbaar met een bibliotheek. Je leent hier speelgoed voor alle leeftijden en uit meerdere categorieën, variërend van babyspeelgoed tot spellen voor volwassenen. We hebben ook wat buitenspeelgoed, zoals een glijbaan, tractor, skateboard en schaatsen. Daarnaast hangt hier verkleedkleding, kinderen kunnen zich uitdossen als een danseres, tovenaar of K3. Ook hebben we veel smart games, educatief speelgoed en speelgoed voor kinderen met een beperking. Denk hierbij aan snoezel-materiaal, voel-materiaal en eentaakdozen. Dit zijn dozen met eenvoudige opdrachten voor kinderen met een korte spanningsboog.

De SpeelOsaurus
De SpeelOsaurus

Vrijwilligers

Het is moeilijk om aan vrijwilligers te komen, dus we kunnen ook niet zo vaak open zijn als we zouden willen. Dat is jammer, want het werk is heel leuk. In overleg met onze klanten hebben we onze nieuwe openingstijden bepaald. Vanaf 1 oktober 2022 zijn wij 3 dagen per week open: woensdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur en vrijdag- en zaterdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. We zitten hier nu met zo’n 15 vrijwilligers inclusief de bestuursleden. De vrijwilligers lenen het speelgoed uit en nemen het in, maken het weer schoon en controleren of alles compleet is. We kopen zelf speelgoed in maar krijgen ook regelmatig spullen gedoneerd. Wat we daarvan zelf niet kunnen gebruiken gaat naar een goed doel.

De SpeelOsaurus is een speelotheek en vergelijkbaar met een bibliotheek

Speelochtenden

De SpeelOsaurus is gevestigd in Basisschool De Hoeven, Akkersleep 1-3 te Beuningen, maar is zeker niet alleen bedoeld voor mensen uit Beuningen. Een jaarabonnement kost €25. Daarvoor kun je het hele jaar door 2 artikelen lenen, die je maximaal 4 weken mag houden. Daarnaast zijn er ook abonnementen voor 3 of 4 artikelen.

Als je meer wil weten over de SpeelOsaurus, kijk dan op
https://www.speelosaurus.nl,
onze Facebookpagina of neem
telefonisch contact op via
06-44835497.

TEKST: Joep Peters
FOTO: Joep Peters en SpeelOsaurus

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.