Search
Close this search box.

Zo maak je de perfecte borrelplank

Sfeervol najaar vraagt om gezellig tafelen, een spelletje spelen, samen een drankje doen met een heerlijke borrelplank. Speciaalzaak Poelier Verhoef te Beneden Leeuwen biedt een uitgebreid assortiment aan heerlijkheden en staat synoniem voor lekker. Hier wordt gewerk met passie aan lekker eten. Altijd vers en altijd lekker! Poelier Verhoef onderscheidt zich met kwaliteit en ambachtelijke specialiteiten en werkt met een team vakmensen die weten wat daarvoor nodig is. Geniet van onderstaande recepten en weet, dat wij uitsluitend kwaliteitsvlees leveren en tijdens de seizoenen vindt u hier ook het complete assortiment wild. Met tamme eend, parelhoen, kalkoen, haas, konijn, wild zwijn enz. Op de kaasafdeling vindt u alles voor een heerlijke borrelplank

foto-anton-en-anton

Zo maak je de perfecte borrelplank

Notenbrood

Spreid de noten uit op een bakplaat en rooster ze in 10 minuten goudbruin. Laat even afkoelen op een bord. Klop het ei los met de honing en de melk en meng dit met het zelfrijzend bakmeel tot een samenhangend deeg. Kneed het goed door en kneed dan ook de noten erdoor. Vorm het deeg tot een mooie bol en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak het brood in 40-45 min. goudbruin en gaar.

Crostini’s

Snijd het stokbrood in dunne plakjes, spreid ook deze uit over een bakplaat en sprenkel er de olijfolie over. Bak deze voor 10-15 minuten goudbruin en krokant in de oven.

Kaasplank

Leg ondertussen alle kaasjes op de plank. Doe de tapenades en olijven in bakjes en zet ook deze erbij.
Serveer de borrelplank met de crostini’s en het notenbrood. Lekker met een frisse rosé!

Eendenborst met sinaasappelsaus

Laat in een pan met dikke bodem de suiker karamelliseren. Blus de karamel af met het sap van 1 sinaasappel en voeg de jus toe. Breek de ontbijtkoek in stukjes en voeg deze toe om de jus extra smaak en binding te geven. Snijd de velkant van de eend kruislings in tot bijna op het vlees. Bak de filets op de velkant ca 10 minuten op matig vuur. Bestrooi ze met zout en peper, keer de filets en bak ze nog 2 à 3 minuten. Haal het vlees uit de pan en laat het nog 5 minutenrusten alvorens het aansnijden. Snijd de eendenfilets in plakjes en serveer met de sinaasappelsaus.

IngrediËnten 4-6 personen

  • 50 g suiker
  • 1 sinaasappel
  • 200 ml jus of wildfond
  • 1 plak ontbijtkoek
  • 4 tamme eendenfilets
  • zout
  • versgemalen peper

Bereidingswijze
25 minuten

Tip: serveer de eendenfilets met een salade van frisee en boontjes en de tarte tatin van vergeten groente.

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.