Search
Close this search box.

Isolerende werking van rolluiken

Je huis koel in de zomer en warm in de winter? Denk naast de gebruikelijke isolatiemaatregelen, dan ook eens aan rolluiken. Rolluiken hebben een effectief isolerende werking, mede door de zogeheten ‘koude brug’ die gelegd wordt tussen de buiten- en binnenkant van het rolluik. Het is weliswaar zo dat de lamellen van het rolluik gevuld zijn met isolerend materiaal, maar dit is niet de reden van de isolerende werking ervan. Het is de stilstaande lucht tussen de lamellen en het raam in combinatie met het aluminium rondom de lamellen die de koude geleid die ervoor zorgt dat de zomerwarmte buiten blijft en de winterwarmte binnen. Dat scheelt in energieverbruik: in de zomer heb je geen airco meer nodig en in de winter kan de verwarming een graadje of twee lager. Tel daarbij op dat een solar rolluik zijn eigen stroom opwekt en je hebt een duidelijke win-win besparingsmogelijkheid.

Veiligheid voorop

Solar rolluiken werken op zonne-energie en zijn daardoor volledig draadloos. Je hebt dus geen ontsierende kabels langs de rolluiken lopen en er hoeven geen gaten in muur of kozijn geboord te worden om de luiken naar een stroomcontactpunt te leiden. De rolluiken zijn stil, de moren lopen geruisloos en sluiten extra zacht door het soft stop en soft start systeem. Maar het allerbelangrijkst is dat solar rolluiken altijd werken, ook als de stroom uitvalt. De zonnecel heeft aan enkel daglicht al genoeg om op te laden. De accu is volledig weggewerkt in de motor en is daarmee zonder zichtbare schroeven netjes afgewerkt. Met een zonnecel die makkelijk oplaadt en een accu die de opgewekte zonnestroom opslaat zal het rolluik in elke situatie openen, ook in een noodsituatie. Zo ben je altijd veilig. Door de afschrikwekkende werking van rolluiken op inbrekers zelfs dubbel zo veilig.

Zeker in de zomer zijn rolluiken de meest effectieve zonwering: ze houden het huis ruim 5•koeler.

Passend in een domoticasysteem

Ben je even niet thuis? Bedien de rolluiken dan op afstand, eenvoudigweg via een app op je telefoon. Of programmeer de rolluiken zo dat ze op vaste dagen en tijden geactiveerd worden om open dan wel dicht te gaan. De rolluiken zijn eenvoudig in de huisautomatisering op te nemen. Ben je een beetje handig, dan regel je het zelf via de app, minder handig? We zijn er voor je om je verder te helpen.

Wil je meer weten over de isolerende werking van rolluiken, de veiligheid of hoe je rolluiken in je huisautomatisering opneemt?

Neem dan contact op met Alec Barfüss via mail op alec@adviba.nl.
Voor het hele assortiment kijk je op www.adviba.nl.

Redactie;Chantal Fransen, Fotografie Adviba

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.