Search
Close this search box.

De Paulus floreert als vanouds

Editie 5 alweer, waarin we dit keer niet alleen in gesprek gaan met beheerder Rick de Leeuw, maar ook met Mary Hijmans die dit jaar maar liefst 20 jaar in dienst is van De Paulus. Het dorpshuis werkt toe naar een drukke eindejaarsperiode, de biljartvereniging speelt eindelijk in competitieverband en Mary vertelt over 20 jaar werken bij het Winssense ontmoetingscentrum.

Mary en Rick houden De Paulus schoon
Mary en Rick houden De Paulus schoon

Start van het herfst- en winterseizoen

Rick: ‘We hebben alweer een volle agenda. Vooral in de weekends hebben we veel feesten, zeker vanaf begin oktober was het volle bak. Op 8 oktober hadden we het Sleutelfeest met de verschillende carnavalsverenigingen van de gemeente.’ Lachend: ‘Eigenlijk valt er niks in te leveren, want de sleutels zijn door corona helemaal niet meer in handen van de verenigingen. Maar het motto is vooral dat er toch een reden moet zijn om te feesten. Op 16 oktober hadden we hier de Kerlszitting, en op 29 oktober de disco-party in het Jeugdhonk. De aftrap van het carnavalsseizoen komt er ook weer aan op 12 november. We organiseren dan een puzzelrit, daarna maken de Dorstvlegels (carnavalsvereniging Winssen) de prinskandidaten bekend. Verder zijn de competities weer in volle gang. Volleybal, biljarten, tafeltennis; alles is weer begonnen.’

“We houden elkaar dagelijks en standaard voor de gek, dat levert me regelmatig een blauwe arm op”

De biljartvereniging groeit en bloeit

‘Biljartvereniging De Gouden Leeuw speelt dit jaar voor het eerst competitie. Deze vereniging is hier net voor corona binnengekomen, dus de leden hebben nooit volledig competitie kunnen spelen bij ons. Inmiddels is dat gelukkig wel weer mogelijk; ze spelen 3 avonden in De Paulus. Bovendien is de vereniging gegroeid, er is een nieuw team bij gekomen. Ik vermoed dat dit mede komt doordat mensen de biljarttafel meteen zien bij binnenkomst. Dat trekt op een of andere manier toch aan. En het leeft gewoon, de biljarthoek is relatief nieuw en we hebben deze mooi “gerestyled” met authentieke spullen. Jaarlijks vindt hier trouwens het WK biljarten plaats. WK staat in dit geval wel voor Winssense Kampioenschappen. De huidige Winssense kampioen is Piet Hendriks.’

Mary Hijmans 20 jaar in dienst

Mary vertelt over haar 20-jarig jubileum: ‘In 2002 begon ik hier met poetsen. Ik kwam bij De Paulus terecht via mijn schoonzus. Daarvoor werkte ik in de keuken van het bejaardentehuis in Winssen (Huize Overmars), maar ik wilde weleens wat anders. We werkten in die tijd met 3 poetsvrouwen, ik ben de enige die nog over is. Hier ben ik onder de mensen en er is altijd wat te doen. Tijdens de carnaval en met grote evenementen help ik ook mee achter de bar.’ Rick: ‘We houden elkaar dagelijks en standaard voor de gek, dat levert me regelmatig een blauwe arm op’. Mary: ‘Ik vind het nog steeds leuk hier, dus wil het graag volhouden tot mijn pensioen over anderhalf jaar’. Rick lachend: ‘Dan wordt het groot feest’.

Planning herfst en winter

Prinsenbal De Dorstvlegels
Wanneer: 12 november
Waar: Feestzaal De Paulus
Intocht Sinterklaas
Wanneer: 20 november
Waar: Gymzaal De Paulus
Surprise Bingoavond
Wanneer: 28 november
Waar: Salon De Paulus

Tekst: Joep Peters
Foto: Joep Peters

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.