Search
Close this search box.

Chocolaterie Tweeling: Een begrip in het Land van Maas en Waal

Chocolaterie Tweeling in Beneden-Leeuwen is sinds 2013 een begrip in het Land van Maas en Waal. De zaak wordt gerund door de gastvrije tweeling Marijke Hendriks en Jolanda Theunissen. Dat voel en beleef je al als je deze zaak binnenstapt waar je overweldigd wordt door de gezellige sfeer, de geur en het uitgebreide assortiment aan chocola.

chocolaterie2
chocolaterie3

Historie

Voordat Marijke en Jolanda met Chocolaterie Tweeling begonnen, hebben ze allebei lang gewerkt als kapsters. “Het was tijd voor iets nieuws”, vertellen Marijke en Jolanda. “Het betekende een hele uitdaging, want chocola kenden we alleen als lekkernij. Maar om daar nu een winkel in te beginnen, was een heel andere koek. “Voordat we winkel opende, hebben we ons middels cursussen verdiept in het vak van chocolatier.” Op de Beneden-Leeuwse kermis in 2013 werd de zaak geopend die vanaf het begin voortvarend liep en al snel een gevestigde naam was voor de liefhebber van bonbons, chocolade in allerlei smaken en uitvoeringen. Niet in de laatste plaats vanwege de hoge kwaliteit.

Onderscheid

“Daar onderscheiden we ons ook mee in de markt”, merken Marijke en Jolanda op. “We richten ons sec op de verkoop van chocola en geen andere producten zoals koffie en thee. Daarnaast hebben we inmiddels veel ervaring in het maken van relatiegeschenken voor grote en kleine bedrijven. Wij denken met de wensen van de klant mee! Creatieve ideeën smelten wij vakkundig om in hapklare lekkernijen. Ook logo’s en nieuwe producten kunnen we op verschillende manieren in chocolade omzetten. bv. met het logo erop, denk ook aan paas-, sinterklaas-, en kerstpakketten, alsmede seizoensgebonden producten. Daarbij is onze chocolade gemaakt volgens het Fair-trade-principe. Wij hebben ongeveer 70 soorten bonbons. Daarnaast hebben wij platte chocolade, seizoen chocolade, pindarotsjes, krokantjes en nog veel meer die we zelf maken.”

chocolaterie1

Toekomst

Volgend jaar bestaat Chocolaterie Tweeling 10 jaar. In de 9 jaar dat de zussen samenwerken, zijn de rollen in de zaak duidelijk verdeeld. Marijke verzorgt vooral de cadeauartikelen en de fraaie verpakkingen en Jolanda bedenkt en maakt de bijzondere uitvoeringen. “We hebben nog ideeën genoeg. Het is de kunst om in te spelen op de vraag vanuit de markt.” Recent is de zaak verbouwd aan de achterkant met een magazijn en de werkruimte voorzien van de nieuwste chocolade Tempereermachine waarmee de zussen een volgende stap zetten in het bedenken en maken van nog mooiere creatievere chocolade kunstwerken.

Tekst: Loet van Bergen

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.