Search
Close this search box.

De passie van… Het Maas en Waals mannenkoor

60 mannen, vierstemmig, 1e en 2e tenoren, baritons en bassen… dat is kippenvel. Het Maas en Waals mannenkoor zingt sinds haar oprichting in 1993 de sterren van de hemel. Heel soms met een sopraan, maar dat is een extraatje. De mannen zingen over het algemeen samen. En dat doen ze op hoog niveau. Peter Dolfing, enthousiast lid en een van de bestuursleden van het koor vertelt ons meer over dit mooie koor.

Kerstconcert

Zingen op hoog niveau

“Het afgelopen anderhalf jaar was niet makkelijk, we konden niet repeteren en niet optreden. Gelukkig kan er nu weer iets meer en kan er weer gerepeteerd worden. We hopen dat we dit ook in de komende winterperiode kunnen blijven doen. We zingen in een gezellige ambiance en onder vakkundige begeleiding van onze dirigent Ton de Waal. Het is een genot om samen te zingen en een harmonieus geheel kunnen realiseren. Dat stimuleert en geeft energie.”

Muzikale zuiverheid

“We hebben een breed repertoire. Zingen Russische en Slavische liederen, klassiek, maar ook voor de meer moderne nummers draaien we onze hand niet om. We kiezen de nummers en partituren die bij ons passen. Daar hebben alle leden een stem in, maar uiteindelijk is het de muziekcommissie en met name de dirigent die de keuze maakt. Het is voor ons belangrijk dat we op niveau kunnen zingen. En daar zoeken we ook uitdrukkelijk de samenwerking in met andere muziekverenigingen. Zo hadden we in 2019 nog een prachtig concert in de H. Alphonsuskerk in Beneden-Leeuwen met muziekvereniging Koning Willem III.”

Pop Up optredens

“We zijn altijd op zoek naar verjonging en vernieuwing van ons ledenbestand. Om onszelf meer zichtbaar te maken organiseren we steeds vaker pop up optredens waarbij een gedeelte van ons koor op dorpspleinen een selectie uit ons repertoire ten gehore brengen. Met deze mini optredens in kleine bezetting laten we zien wat we te bieden hebben en dat we ook van gezelligheid houden, want ook de sociale interactie is een belangrijk aspect van ons koor.”

Meedoen

“De leden komen vanuit heel Maas en Waal. Vlijmen, Zaltbommel… we wonen heel wijdverbreid en komen elke donderdagavond bij elkaar in “De Lier” in Puiflijk voor de repetities. Met de aangescherpte Corona maatregelen hebben we niet kunnen repeteren, maar hebben we wel geprobeerd om de sociale samenhang te behouden door het organiseren van een BBQ bijvoorbeeld. We houden nu rekening met de maatregelen en hopen dat we zo toch nog kunnen blijven zingen met elkaar. We zoeken naar verjonging van het koor en zijn daarbij met name op zoek naar 1e tenoren en bassen. We nodigen iedereen die geïnteresseerd is om eens een keer te komen tijdens een repetitieavond om de sfeer te komen proeven. Even een belletje naar mij is daarvoor voldoende.”

Meer weten over het Maas en Waals mannenkoor?

www.maasenwaalsmannenkoor.nl

0487 – 516 600

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.