Search
Close this search box.

De viersprong: onmisbaar in de regio

Het verhaal van café-restaurant De Viersprong begon meer dan 100 jaar geleden en is voorlopig nog niet ten einde. Gelegen tussen kerk, kasteelruïne en de Maas is de prachtige uitbaeterij onlosmakelijk verbonden met de regio. Voor Lokale Zaken sprak ik met de nieuwe uitbaters Alice Scholte en Jerry van der Pluijm, hun voorgangers Gijs en Corrie van den Hoofdakker en met de nieuwe pandeigenaren Monique en Otto Basten.

“De Viersprong biedt gezelligheid en een huiskamergevoel, dat willen we behouden”

Rol in de regio
De Viersprong is een verzamelplaats voor zowel lokale bewoners als toeristen. Door de ligging tussen vier uitvalswegen passeren er met name in de warmere maanden veel toeristen en dagjesmensen. Daarnaast vind je er in de nabije omgeving het Voetveer en een haventje. Elk kwartier is er aanloop door het pontje dat aanlegt. De Viersprong is inmiddels een waar begrip voor de bewoners van Batenburg en omringende dorpen. Al vele jaren is het een ontmoetingsplek voor jong en oud. Met een capaciteit van 30 mensen op het terras en 80 mensen binnen, heeft Uitbaeterij De Viersprong een belangrijke sociale functie binnen de regio.


Overname
De Viersprong heeft zo’n 5 jaar te koop gestaan. Na enige tijd ontstonden zelfs ideeën om het als woonhuis of woonboerderij te koop te zetten. Daar staken enkele mensen uit de regio een stokje voor. In eerste instantie waren er plannen om van De Viersprong een aandelencafé te maken. Dit kwam Monique en Otto Basten – al jaren vaste gasten – ter ore. Zij gaven er de voorkeur aan om de formule van De Viersprong zoveel mogelijk in stand te houden. Monique en Otto handelden snel en kwamen met de voormalig eigenaren Corrie en Gijs overeen om op zoek te gaan naar een nieuwe uitbater. Via een horeca-adviesbureau kwamen Alice en Jerry in beeld, die zich direct thuis voelden. Op 2 juli 2021 heropenden zij Uitbaeterij De Viersprong.

Toekomstplannen
Alice en Jerry geven aan het belangrijk te vinden om niet teveel te veranderen. De Viersprong staat voor gezelligheid en een huiskamergevoel, dit willen ze dan ook zoveel mogelijk behouden. Jerry vertelt dat ze tenminste een jaar willen draaien om alles een keer mee te maken. Wel zijn er plannen om rond de zomermaanden verse fruitsappen aan te bieden. Daarnaast denken Alice en Jerry na over een samenwerking met de verhuurders van Tuk Tuks en e-bikes, zodat ze passerende groepen een tussenstop met lunch kunnen aanbieden. De vaste gasten kunnen dus gerust zijn: De Viersprong is volop in beweging en behoudt tegelijkertijd haar karakteristieke gastvrijheid!

Tekst: Joep Peters
Foto: Joep Peters

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.