Search
Close this search box.

De passie van… Gjalt de Jager

Jordans, Air Max’s, Dunks… noem een van de modellen van Nike op en de kans is groot dat Gjalt een exemplaar heeft. Hoogstwaarschijnlijk ook nog in elke willekeurige kleur die je op kunt noemen. Gjalt heeft een verzameling van niet minder dan 100 sneakers. Dan kun je met recht spreken van een passie voor… We spreken Gjalt over zijn passie en vroegen hem:

Hoe is je passie voor sneakers ontstaan?

“In 2013 kwam een videoclip op YouTube uit van Mike Will over Jordans, dat was direct raak. Binnen 24 uur ben ik nog naar de winkel gegaan om mijn eerste paar Jordans te kopen. Van toen af aan is mijn verzameling beetje bij beetje uitgebreid, tot iets over de 100 paar die ik nu bezit. Voorheen kon je online nog veel oude modellen voor weinig geld scoren. Zo kwam ik aan bepaalde zeldzame modellen in kleurstellingen die weinig voorkwamen, soms zijn de schoenen zelfs ouder dan ik ben. Deze schoenen knapte ik op zodat ze weer als nieuw waren. Zo groeide mijn verzameling met een relatief laag budget enorm snel. Nu heb ik besloten dat ik eerst eens ga genieten van de schoenen die ik heb staan, anders staan ze maar te verstoffen en dat is zonde. Vandaar dat ik het er voor nu even bij laat, alhoewel ik nog altijd wel verleid kan worden als er weer een nieuwe release is. Nikes, dat wel. 99% van mijn verzameling bestaat uit Nikes. Nike vat voor mij perfect samen wat een sneaker moet zijn. Of het nou een paar Jordan 3’s zijn of Air Max 90’s, het voelt gewoon op een bepaalde manier altijd goed. Bij elke schoen die ik heb hoort een verhaal. Ik weet van elk paar nog precies waar ik was toen ik ze kocht en wat ik op dat moment belangrijk vond in mijn leven. Het moment dat je een bepaald paartje weer aan trekt die je ooit op een mooi moment droeg brengt altijd een lach op mijn gezicht. Jordans zullen altijd speciaal voor mij blijven. Het is voor mij meer dan alleen een merk dat mooie schoenen maakt. Dat gevoel, die cultuur, dat is ook de basis van het bedrijf dat ik heb opgezet.”

Het creëren van een betaalbaar origineel design

Seek Distinction

“Eigenheid, het net iets anders doen, dat vind ik mooi. Op de basisschool vond ik het al leuk om graffiti namen te tekenen voor klasgenootjes die de plaatjes vervolgens op hun tafels en kasten plakten. Geweldig natuurlijk om kleine graffiti-tekeningetjes van mijzelf rond de school te zien. Dat is altijd blijven hangen, hier en daar tekende en verfde ik dingen. Totdat het een aantal jaren geleden omsloeg naar het customizen van sneakers, jassen, tassen en allerlei andere praktische dingen. Ik vond het gaaf mijn eigen draai te geven aan al bestaande dingen en dat te kunnen dragen. Dat werd opgemerkt door mijn omgeving: ik kreeg regelmatig de vraag om iets custom te maken. Of hoorde ik ‘Gjalt, je moet hier meer mee gaan doen’. En dat heb ik gedaan. Inmiddels heb ik afgelopen jaar de beslissing genomen om me fulltime met mijn bedrijf Seek Distinction bezig te zijn. Die naam past precies bij waar ik voor ga: het onderscheid zoeken, het nét iets verder kijken en het nét iets anders doen. Het is hard werken, maar elke minuut die er in mijn werk zit loont. Het zelf bedenken, het uitwerken, produceren en alles daaromheen is een enorme, maar ook leuke, onderneming aangezien alles in-house gemaakt wordt van A tot Z. Dat vind ik zo mooi aan Seek Distinction, het creëren van een betaalbaar origineel design waar over nagedacht is. En dat voor iedereen. Jongen, meisje, jong of oud.. daar maak ik geen onderscheid in. Dat is waar ik met Seek Distinction naar streef.”

Rond februari/maart wordt de eerste release van Seek Distinction met daarin eenmalige custom gemaakte items officieel gepresenteerd. Nu alvast een kijkje nemen kan op de website: www.seekdistinction.com.

TEKST: CHANTAL FRANSEN
FOTO: Seek Distinction

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.