Search
Close this search box.

Dijkmagazijn Beuningen

Tip van een van de vele vrijwilligers

“Een onbekend stukje uiterwaard met een schiereilandje en nevengeulen. Je loopt erin vanaf het schapenweitje bij de brug. Ik vind het een fijn gebied omdat het er zo heerlijk rustig is. De dynamiek in de nevengeulen maakt het interessant. Er is een mooie ondergroei; alsof het stinzenplanten zijn. De rode geuzen van Free Nature lopen ook hier vrij rond. “

Marc Büchner is kuddebeheerder bij stichting Free Nature. Ook maait hij met de tractor en schappen de dijkvlakken in dit gebied

Toeren over de dijk
Ontdek de vele dijkmagazijnen langs de Waal. Je komt bij elke plaats vanaf Weurt tot en met Dreumel deze karakteristieke bouwwerken tegen.
Het Dijkmagazijn te Beuningen bestaat dit jaar 25 jaar en viert dit met vele mooi activiteiten voor jong en oud . Ontdek de natuur en historie van de schitterende uiterwaarden aan de Waal.

Het dijkmagazijn in Beuningen zou gesloopt worden ten tijde van de dijkverzwaringen in 1995. Vrijwillig Landschapsbeheer Beuningen heeft toen Stichting Het Dijkmagazijn opgericht voor educatie en voorlichting over het landschap in Beuningen. Het pand kreeg daarmee een nieuwe functie en werd gerestaureerd. Het pand is eigendom van Waterschap Rivierenland
In 1996 begon Het Dijkmagazijn met activiteiten voor publiek en onderwijs. Er zijn veel leuke programma’s voor kinderen en excursies voor jong en oud.

Genieten op het terras
Het Dijkmagazijn beschikt over een gezellig terras aan de dijk. Daar is het echt volop genieten. U beleeft zelf hoe de Waal het landschap bepaalt, dat bestaat uit 5 stroken: rivier, uiterwaarden, dijk, oeverwal, komgronden.

Op stap met elkaar
Voor een actief uitstapje van uw familie, vriendengroep, bedrijf of organisatie bent u bij Het Dijkmagazijn aan het juiste adres. Naar uw wensen en ideeën stellen zij met u een programma samen. Natuurlijk met excursies langs de Waal en de keuze uit een ontvangst met koffie/thee en appeltaart. Een lunch of afsluitende borrel is ook mogelijk.

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.