Search
Close this search box.

More LVMW

Reuring in de Stadjes

Het Land van Maas & Waal kent twee stadjes. Batenburg, een pittoresk stadje en hanzestad Maasbommel. Noteer deze twee events op schitterende locaties!

28 juli 2024

Hanzeweekend Maasbommel 12 tot en met 14 juli 2024

“Brood, spelen, handel & water” is het thema. Maasbommel kende een glorierijke periode in de Hanzetijd zo rond 1300-1400. De ligging aan de Maas bracht welvaart en het stadse leven was hard maar bruisend. Tijdens dit weekend wordt er op de loswal een middeleeuws festijn gehouden. De schitterende kostuums van de Maasbommelse inwoners, het decor, de ambachten, muziek, vermaak en spelen zullen ook dit jaar de bezoekers weer volop interesseren en amuseren.

Medio mei is de gigantische kruittoren al opgebouwd, vanwaar de herauten toezicht zullen houden op het reilen en zeilen van de hanzespelen.

Op vrijdag 12 juli meren verschillende historische (stoom)bootjes aan en deze zijn in het kader van het thema “handel en water” te bezichtigen. Vrijdag van 18:00 – 21.00 uur is er een feestelijk stadsmaal op middeleeuwse wijze.

Zaterdagochtend 13 juli om 10:00 uur is de intocht van alle strijdgroepen, geflankeerd door ridders, figuranten en burgers. Klokslag 11:00 uur starten de hanzespelen. Spectaculaire onderdelen zijn boogschieten, bijlwerpen, ringsteken, enz.

Er is een klein stadje nagebouwd met middeleeuwse huizen. Inwoners en re-enacters hullen zich in kostuum en nemen u mee naar de Hanzetijd. Ook is er een gezellige brocante markt en uiteraard een horecaplein.

Het hele evenement is gratis evenals parkeren naast het terrein.

Wanneer?
Zaterdag 13 en zondag 14 juli van 10:00 tot 17:00 uur (het horecaplein is langer open!)

Waar?
Raadhuisdijk/Bovendijk te Maasbommel.

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.