Search
Close this search box.

Bloemen Bloemen bloemen: Buitengewoon LVMW

1. BLOEMENPARK APPELTERN – WOW Effect!

Nieuw naam, meer bloemen, meer genieten. Je beleeft de mooiste tuinen in Appeltern nu nog kleurrijker met schitterende borders met volop bloemen en nog eens bloemen. De bekende tuinen van Appeltern groeien kleurrijk mee dit jaar met een nieuwe naam BlOEMENPARK Appeltern.

Ga de seizoenen zien in de bloemen in het park. Bloembollen in het voorjaar, rozen en dahlia’s in de zomer. Bezoekers worden getrakteerd op honderden vierkante meters vol. En daarnaast kun je volop inspiratie opdoen in schitterende romantische en moderne modeltuinen, je verbazen in het rosarium – rozenparadijs, heerlijk wandelen voor jong en oud en spelen in de grote natuurlijke speeltuin “Adventure Island” met een heus vliegtuig, genieten op het zonovergoten terras, handige workshops volgen en leuke evenementen bezoeken.

Bezoek de website www.appeltern.nl

Beleef het WOW effect!

2. Open Tuinen

Het Groei & Bloei Open tuinenweekend is op 15 en 16 juni 2024. Heerlijk dwalen door tuinen en ideeën opdoen voor je eigen tuin! Kijk voor het laatste nieuws en voordat je op pad gaat vooral ook op de website www.groei.nl .

Wij hebben 1 parel al gespot: Anneleen’s tuin in Beuningen.

Volgens de omschrijving op de site een stadstuin: een liefhebberstuin van ongeveer 650 m², gelegen aan een gemeentevijver en daardoor hoogteverschillen met paden die langs een gevarieerde beplanting leiden: (fruit)bomen, struiken, rozen, clematis, vaste planten , veel bollen en groenten. Kleur, bladvormen, zon en schaduw zorgen voor een weldadig geheel. Streven is het hele jaar, van februari tot de winter een aantrekkelijke tuin te hebben.

Interesse om deze tuin te bezoeken, dat kan op afspraak. Kijk op www.bezoekmijntuin.nl

3. Leer Alles Over PLANTEN & BLOEMEN

GEKRUID, pittige verhalen over planten is de expositie, die van 8 maart tot en met 8 september te zien is in Museum Kasteel Wijchen. Je wordt meegenomen in de weelderige wereld van planten en bloemen en hun gebruik door de eeuwen heen. Je waant je in een andere wereld met schitterende vormgeving en vogelgeluiden. Aan het einde van de tentoonstelling word je verwezen naar de tuin.

Achter het kasteel ligt de historische tuin “De Tuun”, waar in een apart gedeelte gewassen gekweekt worden uit vervlogen tijden. Hier kun je zelf ruiken, voelen en zien.

Bezoek www.museumwijchen.nl voor meer informatie en zeker ook voor alle leuke nevenactiviteiten voor jong en oud, die zijn gepland zoals lezingen en workshop botanisch tekenen.

4. Nu Zelf Aan de Slag met de top 5 van Willy!

Willy Janssen van de Buxuskoning uit Winssen heeft enkele goede tips, zodat je al snel dit voorjaar en de zomer 2024 geniet van een kleurrijke tuin. Willy heeft gekozen voor planten en bloemen met een lange bloeitijd.

1. Erysimum Bowls Mauve

Deze mag in geen tuin ontbreken. Erysimum Bowls Mauve, bloeit 9 maanden en bij zachte winters bloeit ie gewoon door. “Er was zaterdag een klant die vertelde: “ Bij ons bloeit ie al 4 jaar achter elkaar”.

2. De Buddleia “Butterfly Candy”

Dit is iets helemaal nieuws, de serie dergvlinderstruiken worden 80 cm hoog, zijn in 6 kleuren verkrijgbaar, bloeien van Juni tot November en zijn goede geurende vlinderlokkers

3. Weigelia Picobella Rosso

4. Weigelia Picobella Rosea

Nieuw in 2024. Weigelia kennen we van grote struiken, nu is er een Dwerg struikje 40/60 cm, in diverse rosé en rode tinten.

5. Cordyline Australis “Charley Boy”

Ook weer een nieuwe 2024 soort, die fel gekleurd is en een blikvanger op elk terras.

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.