Search
Close this search box.

Heerlijkheid Leur

Ervaar het mooiste stukje Nederland.
In het hart van het Land van Maas en Waal ligt de Heerlijkheid Leur, een landgoed dat al sinds 1748 in particulier bezit is. Deze oase van rust en gemoedelijkheid is een prachtige plek om te wandelen, te genieten van de oude bomen langs de lanen en monumentale gebouwen.

Bron: Heerlijkheid Leur en Bezoekerscentrum Land van Maas en Waal

“De wereld heeft er zijn pas vertraagd….“


U kunt deze sfeer beleven met uw familie, vrienden of collega’s in een van de schitterend gerestaureerde boerderijen en proeven van heerlijk Aberdeen Angus vlees dat verkrijgbaar is in de landgoedwinkel.

Bezoekerscentrum Land van de Heerlijkheden
Eeuwenlang geurde het in de Vlaamse schuur naar hooi, brood en varkens. Ooit ratelden er de wielen van houten oogstkarren en klonken de kreten van boerenjongens. Bijna drie eeuwen na de bouw is de schuur in 2009 grondig gerestaureerd en ingericht als bezoekerscentrum. Het bezoekerscentrum biedt rondleidingen, workshops en tentoonstellingen over de historie en het landschap van de regio aan.

Pak de E-Bike & Ontdek de Heerlijkheden in het Land van Maas en Waal
Op de fiets beleef je de heerlijkheden het beste. Er is een schitterende route, die je voert door de heerlijkheden: Leur, Hernen, Batenburg, Appeltern en Horssen. Je begint en eindigt deze fietsroute in het Bezoekerscentrum Land van de Heerlijkheden. Geniet hier nog even van een kopje koffie of thee en laat je informeren over de heerlijkheden en bezienswaardigheden in het gebied.

Bron: Heerlijkheid Leur en Bezoekerscentrum Land van Maas en Waal

Fietsroute:
www.landvanmaasenwaal.nl/route/heerlijkheden-horssen

De ‘heerlijkheden’ ontstonden in de vroege middeleeuwen toen stukken land werden verworven door grondbezitters en kerkelijke leiders.

www.heerlijkheidleur.nl

www.mijngelderland.nl/inhoud/organisaties/bezoekerscentrum-land-van-de-heerlijkheden

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.